Verbind, werk & bewonder

Mensen met dementie zijn vaak moeilijk te peilen, maar ik denk dat ze wel aanvoelen dat ik mijn werk met plezier doe.’

Jildou, verzorgende IG

“Meteen een baan, ik was zo opgelucht toen ik hoorde dat ik hier kon blijven! Ik heb er heel veel zin in, werken in de zorg was van kleins af aan mijn droom.”

“Ik ben 19 jaar en net geslaagd voor de opleiding verzorgende IG. Mijn stage heb ik gelopen op de afdeling De Klink in De Skûle in Mitselwier. Hier heb ik nu ook mijn eerste echte baan. Het is fijn om meteen aan de slag te kunnen. Ik ga niet alleen op De Klink werken, maar ook op andere afdelingen in De Skûle. Ooit wil ik nog wel graag verpleegkundige worden. Eerst maar eens werkervaring opdoen als verzorgende IG. 

Filmpje! 

 

Even een aanraking, dat kan veel doen

De bewoners van De Klink hebben bijna allemaal te maken met een vorm van dementie. Als ik bij hen een glimlach op het gezicht kan toveren, dan geeft dat mij veel werkplezier. Even een aanraking, een hand vasthouden, meegaan in de belevingswereld, dat kan veel doen. Kijken naar de mogelijkheden en wat iemand nog wel kan. Mensen met dementie zijn vaak moeilijk te peilen, maar ik denk dat ze wel aanvoelen dat ik mijn werk met plezier doe. 

Contact maken en verbinding zoeken, dat vind ik belangrijk om te doen. Ik maak graag een praatje tijdens de zorgmomenten, want een bewoner moet zich op zijn of haar gemak voelen. Tijdens die momenten kom je er ook achter wat een bewoner fijn vindt en wat bij iemand past. Soms lukt het even niet om contact te krijgen. Als je diegene even met rust laat en later bij de hand pakt en het lukt wel, dat vind ik mooi. Ondanks dat bewoners zich vaak niet kunnen uiten, voel ik wel waardering. Dat zit in de manier hoe ze naar me kijken, of naar me glimlachen.

Ik voel me hier thuis en ben heel goed begeleid

Ik voel me helemaal thuis in De Skûle en bij KwadrantGroep. Tijdens mijn stage, eerst in Dongeraheem in Dokkum en later in De Skûle, ben ik heel goed begeleid. Er is ook goed met me meegekeken naar de mogelijkheden voor na de stage. Er zijn veel vacatures binnen KwadrantGroep, dus ik kon kiezen. Maar het voelde goed om in De Skûle te blijven. Het team en de collega’s zijn fijn en als er iets is kan ik altijd bij iemand terecht.

Voor mij was de keuze om in de zorg te gaan werken niet zo moeilijk. Als je nog niet weet wat je wilt gaan doen, dan raad ik het je zeker aan. Het voelt hier echt als een warm bad, zowel tijdens mijn stage als nu ik hier werk. Dat komt ook door de goede begeleiding. Dus als je zorgzaam bent en oprechte aandacht kunt hebben voor cliënten, dan ben je van harte welkom!”

Kwadrant Groupie worden?