Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Onderzoek

Onderzoek

KwadrantGroep doet wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek om de kwaliteit van zorg en welzijn van kwetsbare ouderen te borgen en te verbeteren. Dit onderzoek doen we samen met universiteiten en hogescholen. Daarnaast doen onze eigen medewerkers en studenten onderzoek voor hun opleiding. KwadrantGroep heeft een eigen onderzoekscommissie die regie en overzicht heeft over het onderzoek naar zorginhoudelijke vraagstukken.

Samenwerking

KwadrantGroep werkt in onderzoeksprojecten met verschillende partners samen, daarnaast is er een langdurige samenwerking met twee partners:

KwadrantGroep is partner van het 
Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-UMCG). Het UNO-UMCG is het samenwerkingsverband van het UMCG en zestien ouderenzorgorganisaties in Noord- en Oost-Nederland. KwadrantGroep neemt actief deel aan de themagroepen ‘pijn en comorbiditeit’ en ‘eerstelijns ouderenzorg’. 

KwadrantGroep participeert ook in 
FAITH Research, een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in de zorg voor kwetsbare mensen vanuit de Hanzehogeschool en NHL Stenden Hogeschool. Onderzoeken van FAITH richten zich op zorg voor en ondersteuning van ouderen, hun sociale omgeving en zorgprofessional. 

Onderzoek doen bij KwadrantGroep? 

Organisaties en studenten die (afstudeer)onderzoek binnen de ouderenzorg en in het bijzonder bij KwadrantGroep willen doen, kunnen contact opnemen met de onderzoekscommissie. Deze commissie bespreekt en beoordeelt de binnengekomen verzoeken en voorstellen maandelijks. Studenten kunnen een aanmeldformulier aanvragen via onderzoekscommissie@kwadrantgroep.nl.

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons