Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Nieuws

 • Expositie ‘Een rijk leven’ in bibliotheken Buitenpost en Surhuisterveen

  28 juni 2022

  In de bibliotheken van Buitenpost en Surhuisterveen worden in de hele maand juli foto’s en verhalen van mensen die leven met dementie tentoongesteld. Het gaat om cliënten van KwadrantGroep.

  Afbeelding
  Klaasje Faber-Ferwerda
 • KwadrantGroep zet succesvol nieuwe functie zorghulpen in voor meer continuïteit in de thuiszorg

  17 juni 2022

  KwadrantGroep startte eind januari 2022 een pilot in de gemeente Smallingerland waarbij thuiszorgteams worden ondersteund door zorghulpen. Dit zijn negentien (grotendeels) nieuw aangenomen medewerkers met affiniteit voor ouderenzorg, maar zonder een opleiding in de zorg. Zorghulp is een nieuwe functie bij KwadrantGroep.

  Afbeelding
  Zorghulp en cliënt
 • Muzikale avond in de Bonifatius kerk voor mantelzorgers, pluZ pashouders en andere belangstellenden

  04 mei 2022

  Zin in een bijzondere avond uit op een prachtige locatie? Kom dan op zaterdagavond 4 juni naar het Classic Night Concert in de Bonifatius kerk in Leeuwarden, georganiseerd door pluZ en Amaryllis.

  Afbeelding
  Concert
 • Dementiemonitor voor mantelzorgers - doet u mee?

  24 maart 2022

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Daarom is het belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houdt Alzheimer Nederland iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

  Afbeelding
  Dementiemonitor 2022
 • Première KwadrantGroep film ‘Van koude technologie naar warme zorg’

  24 februari 2022
  Deze week is de Slimme Zorg Estafette (SZE) Regio Noord van start gegaan. KwadrantGroep doet hier aan mee en maakte speciaal voor dit event een film over de toepassing van zorgtechnologie bij KwadrantGroep.
  Afbeelding
  warmezorg
 • Huishoudelijke Hulpen groeien door naar zorgbaan in VPT

  21 december 2021

  Twaalf collega’s van KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp hebben deze week een MBO certificaat 'ondersteuning thuis' behaald. Hiermee kunnen ze nu al zelfstandig basiszorg verlenen in de VPT-teams. Met dit certificaat op zak, stromen ze door naar de opleiding tot helpende plus. 

  Afbeelding
  helpende plus VPT
 • Meeste bewoners KwadrantGroep met booster gevaccineerd

  16 december 2021

  De drie vaccinatieteams van KwadrantGroep hebben in drie dagen (1, 14 en 15 december) bijna 1000 bewoners van alle locaties van De Friese Wouden, Elkander en Palet gevaccineerd met de boosterprik. Alle bewoners die de boostervaccinatie wilden krijgen en ook konden krijgen, zijn nu gevaccineerd. Een aantal bewoners is nog niet gevaccineerd.

  Afbeelding
  Clientenraad
 • Verpleeghuisbewoners KwadrantGroep met booster gevaccineerd

  02 december 2021

  Bewoners van verpleeghuislocaties van KwadrantGroep hebben woensdag 1 december de boostervaccinatie tegen het coronavirus gekregen. Het gaat om bewoners van KSW Bilgaard, KSW Camminghaburen, Parkhoven en Swettehiem in Leeuwarden, Berchhiem in Burgum, Ienhoarnstate in Menaam, Petterhústerstate in Stiens en Talma Hûs in Feanwâlden.

  Afbeelding
  Vaccinatie
 • Extra capaciteit voor coronapatiënten in Berchhiem

  26 november 2021
  Vijf Friese zorginstellingen voor niet-acute zorg, waaronder KwadrantGroep, bereiden zich voor op de volgende coronafase door extra beddencapaciteit beschikbaar te stellen. Het gaat naast KwadrantGroep om ZuidOostZorg,  Alliade, Patyna en Noorderbreedte. De extra bedden van KwadrantGroep komen in Berchhiem in Burgum.
  Afbeelding
  extra bedden
 • Extra maatregelen vanwege oplopend aantal coronabesmettingen

  15 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk, in Fryslân en ook bij KwadrantGroep toe. Dit is erg zorgelijk. We hadden gehoopt dat het coronavirus op zijn retour was, maar helaas moeten we constateren dat dit niet het geval is. Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november, is een aantal strengere coronamaatregelen aangekondigd.

  Afbeelding
  handenwassen
 • Mondkapjes voor bezoek bij KwadrantGroep en anderhalve meter afstand

  04 november 2021

  Op dinsdagavond 2 november 2021 hebben premier Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie gegeven. Via dit websitebericht willen wij u op de hoogte stellen van het beleid van KwadrantGroep per 6 november aanstaande.

  Afbeelding
  Mondkapjes blijven bij KwadrantGroep en anderhalve meter afstand houden ook
 • KwadrantGroep en Zilveren Kruis werken samen aan kwaliteit wijkverpleging

  12 oktober 2021

  KwadrantGroep en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een meerjarenovereenkomst gesloten. Daarmee krijgt een steeds groter wordende groep ouderen in Fryslân thuis de juiste en kwalitatief goede zorg. 

  Afbeelding
  VPT was opvouwen

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons