Nieuws

 • Hospice Leeuwarden bestaat 20 jaar: ‘mensen vinden hier rust’

  24 november 2023

  Rust bieden in de laatste fase van iemands leven. Luisteren en ontzorgen. Er zijn, ook voor naasten. Kunnen loslaten. Het is wat hospice Marcelis Goverts Gasthuis in Leeuwarden mensen biedt. Al twintig jaar. 27 november viert het hospice haar verjaardag. 

  Afbeelding
  x
 • Ouderen in Friesland bereiden zich voor op de zorg van morgen

  30 oktober 2023

  Vandaag vond de derde en laatste bijeenkomst plaats van MeiJo (het servicepakket van KwadrantGroep) over de zorg van morgen. Centraal stonden de ontwikkelingen in de zorg en uitleg over (technologische) hulpmiddelen die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van de zelfstandigheid van thuiswonende ouderen in Friesland.

  Afbeelding
  Bijeenkomst MeiJo
 • Trots! Project Digitale Zorgalarmering is klaar

  30 oktober 2023

  200 kilometer aan netwerkkabels, 2000 wifipunten, 3000 zorgapparaten zoals oproepkastjes en bedmatten én een team van meer dan 20 medewerkers. Geen wonder dat projectmanager Harmen Epema trots vertelt dat het project Digitale Zorgalarmering bij KwadrantGroep is afgerond. 'Onze locaties zijn klaar voor de toekomst.'

  Afbeelding
  digitale zorgalarmering
 • Campagne Zorg voor Energie: met elkaar energie en kosten besparen 

  09 oktober 2023

  De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie (9 t/m 13 oktober) aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen.

  Afbeelding
  Zorg voor energie
 • Eerste stap gezet naar duurzaam wonen en zorgen in Feanwâlden

  04 oktober 2023

  KwadrantGroep, Thús Wonen en de gemeente Dantumadiel hebben eerste stappen gezet naar duurzame woon- en zorgvoorzieningen in Feanwâlden. 

  Afbeelding
  Duurzaam wonen en zorgen in Feanwâlden
 • O2voordeouderenzorg!

  20 september 2023

  De afgelopen weken hebben we online actiegevoerd om aandacht te vragen voor meer O2 voor de ouderenzorg.

  We hebben onze profielfoto’s en onze profielen op onze corporate accounts vervangen door het actielogo ‘O2voordeouderenzorg’.

  Afbeelding
  x
 • Samen eten verbindt op Wereld Alzheimer Dag

  18 september 2023

  Eten verbindt. Door samen te koken, samen te ruiken, herinneringen op te halen én door samen van eten te genieten. Dat ‘Samen aan tafel’ dit jaar het thema is van Wereld Alzheimer Dag, vinden we bij KwadrantGroep uitstekend gekozen! We gaan volop ‘samen aan tafel’.

  Afbeelding
  WAD '23 - Folkert Botma en Nellie Pranger
 • Pilot in Leeuwarden: acute respijtzorg als het thuis niet meer gaat

  05 september 2023

  Stel jouw mantelzorger valt onverwachts uit. Dan heb je acuut een probleem. Wie neemt de zorg over? Je bent dan aangewezen op respijtzorg. Maar dit is in acute situaties geen oplossing, omdat het tijd kost om dit bij de gemeente aan te vragen. Daarom start in de gemeente Leeuwarden een pilot met acute respijtzorg.

  Afbeelding
  Speeddate
 • Voorspellen dat iemand verhoogde kans heeft op doorligplekken, kan dat?

  04 september 2023

  Op basis van wiskundige modellen voorspellen dat iemand verhoogde kans heeft op decubitus, oftewel doorligplekken. Kan dat? Ja, dat kan, concludeert onderzoeker Olav Gruppen bij KwadrantGroep. Al blijft het menselijk oog altijd een belangrijke rol spelen.  

  Afbeelding
  Voorkomen doorligplekken
 • Geef de ouderenzorg zuurstof!

  29 augustus 2023

  Kom op voor onze cliënten en bewoners nu en in de toekomst. En steun de collega’s in de grote verandering van de ouderenzorg.

  Nu bezuinigen is niet het antwoord. Laten we zorgen dat dit bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt zodat dit geluid tot in Den Haag te horen is.

  Pas je profielfoto aan door onderstaande afbeelding op te slaan en gebruik een of alle hashtags.

  Afbeelding
  x
 • Alle gegevens over uw gezondheid op één plek in een Persoonlijke Gezondheids Omgeving

  07 augustus 2023

  In de zorg wordt hard gewerkt aan persoonlijk gezondheidsomgevingen: PGO’s. Misschien heeft u er al wat over gehoord. Een PGO is een app of website waarop u uw medische gegevens van verschillende zorgverleners kunt verzamelen en inzien. Zo krijgt u meer inzicht en grip op uw gezondheid.

  Afbeelding
  PGO
 • Pilot multidisciplinaire triage in Friesland goed van start

  26 juli 2023

  In juli startte in Friesland het pilotproject Multidisciplinaire Triage. Het moet ervoor zorgen dat huisartsenposten, thuiszorgorganisaties en op termijn ook ambulancezorg en GGZ gezamenlijk zorgvragen gaan beoordelen. Tijdens de pilot komen zorgvragen iedere zaterdag tussen 8:30 uur en 17:00 uur centraal binnen bij het Triagecentrum van Dokterswacht Friesland.

  Afbeelding
  x

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons