Nieuws

 • Burgemeester Brouwer aan de slag als huishoudelijke hulp

  23 juli 2021

  Burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen kwam vrijdagochtend 23 juli de handen uit de mouwen steken bij KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp. Tijdens het zomerreces van de gemeenteraad en het college van B&W heeft hij meer tijd om de gemeente in te gaan.

  Afbeelding
  Burgemeester Brouwer huishoudelijke hulp
 • De Stelp op Ameland vandaag weer uit quarantaine

  17 juli 2021

  In overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde van KwadrantGroep is besloten dat de Stelp vandaag weer uit quarantaine kan.

  Afbeelding
  stelp2
 • Mondkapjes weer verplicht voor medewerkers en bezoek

  15 juli 2021

  Vanaf donderdag 15 juli 2021 geldt in alle woonzorglocaties van KwadrantGroep opnieuw een mondkapjesplicht. KwadrantGroep heeft dit besloten omdat het aantal coronabesmettingen in Fryslân toeneemt en de nieuwe deltavariant van het virus onvoorspelbaar is.

  Afbeelding
  Mondkapje
 • De Stelp op Ameland in quarantaine

  12 juli 2021

  Bij een medewerker van woonzorgcentrum de Stelp in Hollum op Ameland is gisteravond het coronavirus vastgesteld. Deze medewerker is dit weekend aan het werk geweest. De medewerker werkt voorlopig niet en blijft thuis.

  Afbeelding
  Stelp
 • Het ELV Loket: snel de juiste zorg op de beste plek

  28 juni 2021

  ZuidOostZorg, KwadrantGroep en Noorderbreedte openen op 1 juli het ELV Loket Friesland. Het ELV Loket Friesland ondersteunt huisartsen bij het in kaart brengen van de urgente hulpvraag van hun patiënten. Daarbij gaat het specifiek om eerstelijnsverblijf voor patiënten die tijdelijk niet veilig thuis kunnen zijn, maar waarvoor een ziekenhuisopname niet (meer) nodig is.

  Afbeelding
  Tijdelijk bij ons
 • Geen beperkingen meer voor bezoek aan woonzorgcentra

  25 juni 2021

  Elke locatie van KwadrantGroep kan de bezoekregeling versoepelen zoals die voor de coronaperiode was. Deze versoepeling wordt met elke cliëntenraad afgestemd. Na instemming gelden er geen beperkingen meer voor bezoek. 

  Geen registratie meer
  Bezoek hoeft zich bij binnenkomst niet meer te registreren.  

  Afbeelding
  Maatregelen corona
 • Aardema Zorggroep, Thuiszorg Het Friese Land en KwadrantGroep investeren in medicatieveiligheid

  24 juni 2021

  Het toedienen van medicatie is een veelvoorkomende handeling waarvoor thuiszorgmedewerkers soms meerdere keren per dag naar cliënten gaan. Om medicijnen veilig en op de juiste manier te gebruiken is het belangrijk dat de cliënt, apotheek, huisarts en thuiszorg goed samenwerken.

  Afbeelding
  Illustratie Elektronische Toedienregistratie
 • KwadrantGroep vermindert administratielast wijkverpleging

  18 juni 2021

  Regeldruk en administratie last is een veelbesproken onderwerp in de wijkverpleging. Elke zorgmedewerker wil zoveel mogelijk zorg bieden aan cliënten en zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan administratie. KwadrantGroep stimuleert deze ontwikkeling. 

  Afbeelding
  Wijkverpleging Elkander
 • HKZ audit 2021: Geweldig resultaat, grote waardering en nieuw certificaat

  17 juni 2021

  In de periode van 8 maart tot en met 26 mei is in een aantal rondes de initiële audit door DNV (Det Norske Veritas) uitgevoerd. De initiële audit vindt ééns in de drie jaar plaats en is de meest uitgebreide externe audit die we kennen.

  Afbeelding
  Handtekening
 • “Door de thuiszorg kunnen wij langer samen blijven”

  11 juni 2021

  62 jaar getrouwd en altijd samen in de eigen zaak voor schoenreparatie in Dokkum gewerkt. Zo lang dat kan wil het echtpaar Zwart samen blijven, ook nu ze zorg en ondersteuning nodig hebben. “Met hulp van de thuiszorg van Elkander kan dat gelukkig”, zegt mevrouw Zwart. “Daar zijn we heel blij mee.”

  Afbeelding
  Jinke
 • De Friese Wouden biedt nu ook verpleeghuiszorg in Buitenpost en Surhuisterveen

  10 juni 2021

  Sinds kort is woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost deels een verpleeghuis. Daardoor kunnen kwetsbare ouderen die intensieve zorg nodig hebben in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

  Afbeelding
  Bewoner en medewerker Haersmahiem
 • Yn'e Buorren 2.0 afgesloten: persoonsgerichte zorg belangrijk

  10 juni 2021

  De leernetwerken Yn’e Buorren 2.0 in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn woensdag 9 juni tijdens een slotbijeenkomst in Rottevalle afgesloten. Aanbevelingen van de leernetwerken zijn dat persoonsgerichte zorg belangrijk is en dat gesprekken tussen ouderen en hun huisarts verbreed moeten worden.

  Afbeelding
  yn'e buorren

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring