Swingen en zingen tijdens het MeiJo café

Dat zingen vrolijk maakt, energie geeft en goed voor je is, bleek weer eens tijdens het MeiJo café ‘samen zingen en eten’ op 25 juni in De Lantearne in Surhuisterveen. Bijna 50 aanwezigen hadden ‘in protte wille’. 

Het servicepakket MeiJo van KwadrantGroep organiseert deze zomer een aantal MeiJo cafés met als thema ‘samen zingen en eten’. De aftrap was afgelopen dinsdag in Surhuisterveen; er volgen nog cafés in Gorredijk, Heerenveen, Leeuwarden en Drachten.

Onder leiding van dirigent Dineke Oostra en pianist Jelle Dotinga genoten de aanwezigen in Surhuisterveen van meer dan een uur swingen en het zingen van bekende liedjes van vroeger. Van zingen krijg je trek en daarom werd het MeiJo café afgesloten met een warme maaltijd van Van Smaak.

Elkaar ontmoeten
In de zomerperiode hebben ouderen vaker te maken met eenzaamheid. Daarom organiseert MeiJo de cafés, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een leuke ochtend beleven. Zingen is gezond en heeft bovendien een positief effect op de gemoedstoestand. In Surhuisterveen werd het doel van het café ruimschoots bereikt; de aanwezigen hebben genoten en hadden een hele gezellige ochtend! 

Kijk op www.meijo.nl voor meer informatie over de MeiJo cafés.