Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Verhalen van KwadrantGroep

 • “Werkplezier is mensen een iets prettiger leven geven.”

  Werken bij

  Als specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist of basisarts, kun je bij KwadrantGroep zowel intra- als extramuraal het vak uitvoeren in een plezierige werkomgeving. Janice van der Griend en Marijke Kooistra, beiden specialist ouderengeneeskunde, zijn blij met de afwisseling en uitdaging. 

  Afbeelding
  “Werkplezier is mensen een iets prettiger leven geven.”
 • Houvast door begeleiding

  Ervaringsverhaal

  Een herseninfarct zette het leven van Marga Ollefers volledig op z’n kop. Ze heeft er onzichtbare, maar blijvende gevolgen aan overgehouden. Met een vaste structuur en veel hulp lukt het Marga om zelfstandig te wonen en een goed leven te hebben.

  Afbeelding
  Ervaringsverhaal
 • Werken in de Ambulante Nachtzorg is speciaal!

  Werken bij
  Zoek jij een nieuwe uitdaging in jouw werk? Werken als verpleegkundige in de nachtzorg is speciaal en wellicht iets voor jou!
  Afbeelding
  Ambulante nachtzorg
 • Bewegen is een feest

  Ervaringsverhaal

  75 jaar bij gymnastiekvereniging Dronrijp en kleuterjuf voor de gym. Daarover raakt de 80-jarige Jourica Weitenberg-van der Meer niet uitgepraat.

  Jourica is een actieve vrouw en moeder van zeven kinderen. Meer dan 75 jaar lid van gymnastiekvereniging DOS in Dronrijp. Ze zwom elke morgen in het kanaal en hield ook van fietsen. “Ik reed de Elfstedentocht op een racefietsje.”

  Afbeelding
  Jourica Weitenberg-van der Meer
 • De dansende melkboer

  Ervaringsverhaal

  Het beroep van melkboer is Bert Thomassen (1931) met de paplepel ingegoten. Als zoon van een gezin van acht, ging Bert (links op de foto) al op jonge leeftijd met zijn vader (rechts) mee. Vaak samen met broer Koen (in het midden). Er waren zo’n honderd melkkarren in Leeuwarden, iedere melkboer had zijn eigen straten. “Wij deden onder andere de Fonteinstraat en de Elizabethstraat.

  Afbeelding
  Bert Thomassen
 • Mijn laatste rijksdaalders

  Ervaringsverhaal

   Na een vervelende periode door geldzorgen vond hij zijn plekje. De 69-jarige Willem Bos woont sinds één jaar in een 55+ flat in Drachten.

  Afbeelding
  Willem Bos
 • Pluk de dag

  Ervaringsverhaal

  "Onze laatste vakantie met de kinderen naar Zwitserland was goud”, zegt John van Houten. Vijftien jaar geleden ging het gezin op zomervakantie naar het plaatsje Wallis.

  Afbeelding
  John van Houten
 • Er zelf wat van maken

  Ervaringsverhaal

  Roely Beintema-de Vries is geboren in 1937 in een gezin met twee kinderen. Ze groeide samen met haar broer op in Bussum, in het zuiden van de provincie Noord-Holland. Daar stond het geboortehuis, daar ging ze naar de mulo en daar werkte ze op de administratie van bandenfabriek Tyresoles.

  Afbeelding
  Roely Beintema-de Vries
 • Kapitein in hart en nieren

  Ervaringsverhaal

  Je leven ten dienste stellen van kwetsbare mensen. Dat is wat Els Langereis zo bijzonder maakt. Inmiddels 89 jaar, heeft ze door haar functie als Kapitein bij het Legers des Heils op heel wat plekken in Nederland gewoond. Ze is geboren in Leeuwarden, maar daarna tientallen keren verhuisd, door heel Nederland.

  Afbeelding
  Els Langereis
 • Zelfstandig en ondernemend

  Ervaringsverhaal

  Akke Brinkman groeide op in Buitenpost, als vierde kind in een gezin van zes jongens en twee meisjes. Haar hele jeugd bracht ze door op de boerderij. Hoewel ze er een fijne tijd had, wilde ze toch graag op eigen benen staan. “Ik wilde weg uit de keuken bij mijn moeder, ik wilde zelfstandig zijn”, vertelt Akke.

  Afbeelding
  Akke Brinkman
 • Zorgen zit in haar bloed

  Ervaringsverhaal

  Jantje (Janny) van der Meulen-Flikkema (90) kon de lagere school pas na de oorlog afmaken. Ze was zestien toen ze van school kwam en vond al snel een baan bij een boer waar ze de huishouding deed en op het land werkte. Maar Jantje wilde meer. Ze ging naar de school voor gezinsverzorgsters in Leeuwarden. “Een prachtige opleiding waar ik veel heb geleerd.“

  Afbeelding
  Jantje van der Meulen-Flikkema
 • Genieten van buiten zijn

  Ervaringsverhaal

  De zeemeermin. Zo noemt Tietje Scherstra-Bonnema zichzelf weleens. Ze groeide als jongste in een gezin met vijf dochters en drie zonen op in ‘het Seylhus’ aan de rand van de zeedijk bij Oosterbierum. Ze was veel buiten en vooral de zee trok. Nu is ze 93 jaar en het liefst nog elke dag even buiten. Voor een wandeling of een tochtje op de duofiets.

  Afbeelding
  Tietje Scherstra-Bonnema