Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Verhalen van KwadrantGroep

 • Vind jouw liefde in de ouderenzorg.

  Werken bij
  Werk je in de (ouderen)zorg en ben je nieuwsgierig naar een andere organisatie? Of denk je aan een carrière switch en ben je geïnteresseerd in de ouderenzorg? Je bent van harte welkom bij de speeddates van KwadrantGroep op 27 oktober!
  Afbeelding
  Speeddate
 • ‘Openstaan voor nieuwe ontwikkelingen’

  Werken bij

  Een gezin, een baan en een studie. Een fikse uitdaging, maar voor Jeanette Knol uit Drachten dé manier om te bereiken wat ze wilde: wijkverpleegkundige worden!

  Afbeelding
  Jeanette
 • Meebewegen of stilstaan?

  Werken bij

  Stilstaan is geen optie als het aan collega Petra de Vries ligt; meebewegen en doorontwikkelen!

  Afbeelding
  Petra de Vries
 • Wet zorg en dwang: wat houdt deze wet in?

  Blog

  De Wet zorg en dwang (WZD) regelt de opname van mensen met bijvoorbeeld dementie in een woonzorglocatie als zij daar niet mee instemmen.

  Afbeelding
  Zorg is vrijwillig, tenzij het niet anders kan
 • Leren is leuk! Ook als je wat ouder bent

  Werken bij

  ‘Wat kun je nog leren als je de 50 al gepasseerd bent?’ Dat vroeg Sjoukje de Vries zich af. En wat blijkt: leren is leuk, ook als je wat ouder bent.

  Afbeelding
  Sjoukje de Vries
 • “Werkplezier is mensen een iets prettiger leven geven.”

  Werken bij

  Als specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist of basisarts, kun je bij KwadrantGroep zowel intra- als extramuraal het vak uitvoeren in een plezierige werkomgeving. Janice van der Griend en Marijke Kooistra, beiden specialist ouderengeneeskunde, zijn blij met de afwisseling en uitdaging. 

  Afbeelding
  “Vind jouw liefde in de ouderenzorg. Kom speeddaten op 27 oktober!”
 • Houvast door begeleiding

  Ervaringsverhaal

  Een herseninfarct zette het leven van Marga Ollefers volledig op z’n kop. Ze heeft er onzichtbare, maar blijvende gevolgen aan overgehouden. Met een vaste structuur en veel hulp lukt het Marga om zelfstandig te wonen en een goed leven te hebben.

  Afbeelding
  Ervaringsverhaal
 • Werken in de Ambulante Nachtzorg is speciaal!

  Werken bij
  Zoek jij een nieuwe uitdaging in jouw werk? Werken als verpleegkundige in de nachtzorg is speciaal en wellicht iets voor jou!
  Afbeelding
  Ambulante nachtzorg
 • Bewegen is een feest

  Ervaringsverhaal

  75 jaar bij gymnastiekvereniging Dronrijp en kleuterjuf voor de gym. Daarover raakt de 80-jarige Jourica Weitenberg-van der Meer niet uitgepraat.

  Jourica is een actieve vrouw en moeder van zeven kinderen. Meer dan 75 jaar lid van gymnastiekvereniging DOS in Dronrijp. Ze zwom elke morgen in het kanaal en hield ook van fietsen. “Ik reed de Elfstedentocht op een racefietsje.”

  Afbeelding
  Jourica Weitenberg-van der Meer
 • De dansende melkboer

  Ervaringsverhaal

  Het beroep van melkboer is Bert Thomassen (1931) met de paplepel ingegoten. Als zoon van een gezin van acht, ging Bert (links op de foto) al op jonge leeftijd met zijn vader (rechts) mee. Vaak samen met broer Koen (in het midden). Er waren zo’n honderd melkkarren in Leeuwarden, iedere melkboer had zijn eigen straten. “Wij deden onder andere de Fonteinstraat en de Elizabethstraat.

  Afbeelding
  Bert Thomassen
 • Mijn laatste rijksdaalders

  Ervaringsverhaal

   Na een vervelende periode door geldzorgen vond hij zijn plekje. De 69-jarige Willem Bos woont sinds één jaar in een 55+ flat in Drachten.

  Afbeelding
  Willem Bos
 • Pluk de dag

  Ervaringsverhaal

  "Onze laatste vakantie met de kinderen naar Zwitserland was goud”, zegt John van Houten. Vijftien jaar geleden ging het gezin op zomervakantie naar het plaatsje Wallis.

  Afbeelding
  John van Houten