Verhalen van KwadrantGroep

 • Genieten van buiten zijn

  Ervaringsverhaal

  De zeemeermin. Zo noemt Tietje Scherstra-Bonnema zichzelf weleens. Ze groeide als jongste in een gezin met vijf dochters en drie zonen op in ‘het Seylhus’ aan de rand van de zeedijk bij Oosterbierum. Ze was veel buiten en vooral de zee trok. Nu is ze 93 jaar en het liefst nog elke dag even buiten. Voor een wandeling of een tochtje op de duofiets.

  Afbeelding
  Tietje Scherstra-Bonnema
 • Afwijkend typetje

  Ervaringsverhaal

  Aren Vroegindeweij vond alles leuk aan lesgeven. Dit deed hij dan ook vele jaren na het afronden van de Kweekschool. “In die tijd was je met een hoofdakte bevoegd voor acht vakken.” Tot midden jaren ’70 gaf hij les in Amsterdam aan de Kweekschool. “Ik was een afwijkend typetje”, vertelt Aren. ”Ik maakte de studenten namelijk zelf verantwoordelijk voor de lessen.

  Afbeelding
  Aren Vroegindeweij
 • De reis van mijn leven

  Ervaringsverhaal

  Theo Stockmann, geboren op 19 april 1949 in Dronryp, was 21 toen hij samen met twee kameraden in een VW Variant vertrok uit zijn geboortedorp. Waar ze heen zouden gaan wisten ze nog niet. Alleen dat ze richting het Verre Oosten zouden gaan. Zijn moeder stimuleerde het avontuur. Vader stond hem met tranen in de ogen uit te zwaaien.

  Afbeelding
  Theo Stockmann
 • Samen op avontuur

  Ervaringsverhaal

  Als de broer van Gerard Droogers niet als onderduiker bij de familie Hoogsteen in Surhuizum gewoond had, dan had Ipie Droogers-Hoogsteen (81) nooit haar grote liefde Gerard ontmoet. Na de oorlog hielden beide families contact en zo kwam het dat Ipie en Gerard begin jaren zestig verkering kregen. Het was geen liefde op het eerste gezicht. “Ik vond hem maar een raar ventje”, zegt Ipie.

  Afbeelding
  Ipie Drogers-Hoogsteen
 • Hecht gezin als basis

  Ervaringsverhaal

  Familie is belangrijk in het leven van Netty Beckers uit Leeuwarden. Ze werd 85 jaar geleden geboren in de Looijerstraat in de Friese hoofdstad. Als één van tien kinderen, waarvan twee uit het eerste huwelijk van vader Engelbertus en acht uit zijn huwelijk met moeder Josephina. Een katholiek gezin, waar de pastoor op de stoep stond als het tijd was voor nog een baby.

  Afbeelding
  Netty Beckers
 • Een rijk leven

  Ervaringsverhaal

  Druk met de winkel en de kinderen en nog tijd overhouden voor de kerkenraad. Dat kan alleen als je het echt samen doet. En dat hebben de 85-jarige Willy Lemstra-Seinen en haar man Bertus altijd gedaan. In de 60-er jaren openden ze de eerste zelfbedieningswinkel in Dokkum, de Vivo.

  Afbeelding
  Willy Lemstra-Seinen
 • Lytse ivichheit

  Ervaringsverhaal

  De bundel ‘Lytse ivichheit’ van Jan Dotinga (1934) verscheen in 1965 en daarmee was het een feit: schoolmeester Dotinga was niet alleen ‘master Dotinga’, maar ook Frysk skriuwer en dichter.

  Afbeelding
  Jan Dotinga
 • Goede herinneringen aan Marrum

  Ervaringsverhaal

  Griet Hiemstra-Brandsma is geboren in Marrum en groeide daar ook op. Griet was het zesde kind in een gezin van acht. Inmiddels is ze 89 jaar oud, maar ze heeft nog steeds goede herinneringen aan de tijd dat ze met haar gezin in Marrum woonde. “Op deze foto sta ik in de voortuin van het ouderlijk huis. Mijn man Kerst, mijn dochter Wietske en ik woonden bij mijn ouders in.

  Afbeelding
  Griet Hiemstra-Brandsma
 • Typisch 'Mulder-karakter'

  Ervaringsverhaal

  Technisch en creatief. Weten wat hij wil en vooral wat hij niet wil. En zeggen waar het op staat. Simen Mulder heeft zoals hij zelf zegt een typisch ‘Mulder-karakter’. Het bracht hem ver. Van wapenhersteller bij de landmacht tot technisch tekenaar en technisch constructeur. “Ik heb verschillende machines ontwikkeld, daar maken mensen nu nog steeds gebruik van.”

  Afbeelding
  Simen Mulder
 • Vriendinnen op avontuur

  Ervaringsverhaal

  Het avontuur en de aanpakkersmentaliteit zitten Hennie van Kammen-De Boer al jong in het bloed. Op 17-jarige leeftijd vertrekt ze samen met haar beste vriendin Hiltje op de fiets. Op zoek naar werk. En nee, niet in Fryslân, het plan was de Afsluitdijk over. Het was een flinke fietstocht, dat lukte niet in één keer.

  Afbeelding
  Hennie van Kammen-de Boer
 • Grutsk! Het verhaal van collega’s waar we trots op zijn!

  Werken bij

  De collega’s van het Technisch Thuiszorgteam van KwadrantGroep vormen met z’n elven een bijzonder team! Het team is sinds 1 oktober volledig in dienst bij KwadrantGroep en komt bij cliënten thuis om complexe verpleegkundige zorg te geven. Belangrijk werk, omdat de zorgvraag steeds complexer wordt én mensen graag thuis zorg willen krijgen als dat kan.

  Afbeelding
  Grutsk_1
 • Geen dag hetzelfde

  Werken bij

  Werken met mensen met dementie is anders, maar vooral heel erg leuk. Het geeft Antje Huisman van het thuiszorgteam in Oosterwolde veel werkplezier. “Soms zing ik met een cliënt omdat hij of zij dat graag wil. ‘Wat was het weer gezellig’. Dan ga ik echt huppelend de deur uit. Twee blije mensen, wat wil je nog meer.”

  Afbeelding
  Antje

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring