Groei, werk & bewonder

Soms heb je van die momenten met een gouden randje. Als cliënten hier alleen en verwaarloosd binnenkomen en je kunt ervoor zorgen dat ze opknappen en vrolijk de deur uitgaan, dan geeft dat een heel goed gevoel.’

Kimberley, coördinerend verpleegkundige

“De mogelijkheid hebben om verder te groeien in wat ik kan en in wie ik ben, dat maakt dat ik dit werk zo ontzettend graag doe. De ondersteuning vanuit de organisatie is hierbij heel waardevol.”

“Ik wilde vroeger kraamverzorgster worden. Maar dat bleek het toch niet voor me te zijn, ik zocht meer uitdaging. Via een werk- en leertraject heb ik de opleiding Mbo-verpleegkunde gedaan. De praktijk leerde ik in het zorghotel in De Hofwijck en daar kon ik na mijn opleiding blijven. Na een half jaar werken kwam ik erachter dat ik nog niet uitgeleerd was. Nu studeer ik Hbo-verpleegkunde, weer via een werk- en leertraject. En ik ben coördinerend verpleegkundige op de afdeling herstelzorg in Parkhoven. Drie dagen werken en op vrijdag naar college. Dat is pittig, maar ik ben heel blij met de kans die ik krijg om door te groeien.

 Filmpje!
 


Hoe wil ik later zelf zorg ontvangen?

Een veilige en leuke werksfeer én iets voor een ander kunnen betekenen, dat is voor mij werkplezier. Op deze afdeling voor herstelzorg helpen we mensen een stap verder. Ze komen hier als het thuis vast loopt, of om te herstellen na een operatie. We bieden hulp die aansluit bij de behoefte, met als doel dat mensen zich thuis weer kunnen redden. Tijdens het opnamegesprek probeer ik er zo goed mogelijk achter te komen wat voor mensen belangrijk is en wat ze gewend zijn om te doen. Bij de zorg die ik verleen kijk ik ook naar hoe ik later zelf zorg zou willen ontvangen. Zou ik mezelf dan naast het bed willen hebben? Ik vind het belangrijk om daarbij stil te staan.

Soms heb je van die momenten met een gouden randje. Als cliënten hier alleen en verwaarloosd binnenkomen en je kunt ervoor zorgen dat ze opknappen en vrolijk de deur uitgaan, dan geeft dat een heel goed gevoel. Of laatst die cliënt die overleed. Dat was verdrietig, maar het ging precies zoals hij dat wilde. Ook dat is bijzonder om mee te maken.

De band met collega’s is hecht

Het team waarin je werkt bepaalt een groot gedeelte van het plezier dat je in je werk hebt. De samenwerking tijdens het werk, maar ook andere momenten zijn belangrijk. Bijvoorbeeld als iemand zoveel jaar in dienst is. De band met mijn collega’s is hecht. Dat maakt het werk lichter als je het even moeilijk hebt.

Ik wil graag nog groeien en meer vertrouwen op mijn eigen professionaliteit. De enige die me tegenhoudt, dat ben ik zelf. Ik mag soms wel wat meer op mijn strepen staan en mijn rol pakken. Daar is hier voldoende ruimte voor en als ik het doe, wordt er ook goed naar mij geluisterd. Ooit hoop ik zo goed te worden als mijn begeleider Svetlina. Ik heb veel bewondering voor haar kennis en voor de manier waarop zij feedback geeft. Hopelijk kan ik dat later ook op die manier.”  

 

Kwadrant Groupie worden?