Leer, werk & bewonder

'Werken in de thuiszorg vind ik het allerleukste. Het is afwisselend én uitdagend, elke dag weer.'

Anouk, verpleegkundige

“Ik ben begonnen als helpende en nu ben ik verpleegkundige in team Noordwolde. Daarnaast doe ik de opleiding Hbo verpleegkundige, want ik wil graag doorgroeien naar wijkverpleegkundige. Omdat ik dyslectisch ben, kost leren mij meer moeite. Met mijn 24 jaar ben ik gelukkig al een eind op weg.

Wat ik zo mooi vind aan de thuiszorg, is dat je mensen écht kunt helpen. Dat gaat veel verder dan wassen en aankleden. Het gaat er ook om dat mensen door mijn hulp zichzelf (weer) kunnen redden of langer zelfstandig kunnen wonen. Ik kom bijvoorbeeld bij iemand thuis waarbij ik iemand een soort infuus/ballon moet geven die leeg loopt. Diegene hoeft daarvoor niet naar het ziekenhuis. Een ander voorbeeld is de inzet van hulpmiddelen, zoals de medicijndispenser. Cliënten vinden het fijn als ze minder afhankelijk zijn van de zorg. En het geeft mij veel voldoening als ik cliënten die zelfstandigheid kan geven.

Onderlinge betrokkenheid is belangrijk

Tijdens zorgmomenten is er altijd wel tijd voor een gesprek. Met één van mijn cliënten heb ik het vaak over planten. Van haar kreeg ik een stekje van een pannenkoekenplant. Andere cliënten vragen na het weekend hoe ik gevoetbald heb. Als ik terugkom van vakantie krijg ik steevast de vraag hoe het was. Die onderlinge betrokkenheid vind ik belangrijk.

Filmpje!
 


Je kunt veel leren bij KwadrantGroep

Het mooie aan werken bij KwadrantGroep is dat het een grote organisatie is waar je allerlei kanten op kunt en veel kunt leren. Naast de zorg voor cliënten, kun je ook andere dingen doen. Ik ben bijvoorbeeld BIG-toetser en expert zorgtechnologie. Hoe kun je mensen nog beter helpen door middel van technologie, dat vind ik interessant.  

Dat ik met zoveel plezier mij werk doe, komt ook door ons team. Dat is heel hecht en sterk, iedereen staat voor elkaar klaar. Als er moeilijke situaties zijn dan kunnen we die in ons team altijd bespreken, dat schept een band.

De vrijheid in het werk, zelf keuzes mogen maken én dat er vertrouwd wordt op mijn professionaliteit, dat geeft mij werkplezier. Het maakt werken in de ouderenzorg bijzonder en het maakt ook dat ik het verschil kan maken. Als je hart voor de zorg hebt en goed met mensen om kunt gaan, dan is werken in de zorg prachtig.” 

Kwadrant Groupie worden?