Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Psychologie

Psychische klachten, zoals angst, depressie of geheugenproblemen, al dan niet in combinatie met lichamelijke klachten, kunnen het dagelijks doen en laten behoorlijk ontregelen. Als het u niet lukt hier zelf uit te komen, dan kan onze psycholoog ingeschakeld worden.

Wat kan de (gezondheidszorg)psycholoog voor u doen?

De (gezondheidszorg)psycholoog biedt begeleiding en behandeling aan u, uw naasten en/of zorgverleners. De psycholoog werkt bij u thuis en in het verzorgings- of verpleeghuis.

Tijdens een eerste gesprek brengt de (gezondheidszorg)psycholoog uw situatie in kaart en wordt gekeken welke behandeling gewenst is. Afhankelijk van de hulpvraag werken we tijdens, vaak een beperkt aantal, gesprekken concreet aan de door u gestelde doelen. De (gezondheidszorg-)psycholoog neemt daarbij een coachende rol aan. Een onderzoek naar bijvoorbeeld stemming of geheugen behoort ook tot de mogelijkheden.

Kwaliteit

Onze gezondheidszorgpsychologen zijn BIG-geregistreerd. Daarnaast is een aantal psychologen lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Kosten

De kosten voor behandeling door de psycholoog worden, afhankelijk van uw woonsituatie, vergoed vanuit de zorgverzekering. In sommige gevallen kan het invloed hebben op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden of neem contact op met ons Klant Advies Centrum

Aanvragen

Voor de psycholoog heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Voor meer informatie neemt u contact op met ons behandelteam. Dit kan telefonisch via 088 512 7150 of per email via behandelteam@kwadrantgroep.nl.