Maatschappelijk werker

  • Leren omgaan met een beperking, ziekte of verlies
  • Hulp bij rouwverwerking
  • Vragen over zingeving, wonen en welzijn

Een mens kan flink uit balans raken bij ziekte, relatieproblemen of verlies van een partner. Als u er zelf niet meer uitkomt, kunt u terecht bij het geriatrisch maatschappelijk werk; dat is maatschappelijk werk speciaal voor ouderen.

Afbeelding

Een maatschappelijk werker kan u begeleiden bij het omgaan met beperkingen, ziekte, verlies en rouw. Ook bieden wij ondersteuning bij vragen over zingeving, wonen, welzijn en het onderhouden van sociale contacten. Bovendien helpen we graag met het ordenen van uw financiën en administratie.  

Hoe gaan we te werk?
Onze maatschappelijk werker komt bij u thuis en om samen met u naar oplossingen te zoeken. Of het nu gaat om praktische zaken zoals huisvesting of administratie, of om het proces van acceptatie en aanvaarding van uw (nieuwe) situatie, uw behoeften staan centraal.

Ons team werkt nauw samen met andere zorgverleners, specialisten en soms ook met het maatschappelijk werk vanuit uw gemeente.

Kosten en aanvragen 
 

Als u in een verpleeghuis van KwadrantGroep woont, dan zijn er geen kosten aan geriatrisch maatschappelijk werk verbonden. 

Als u zelfstandig woont, of in één van onze verzorgingshuizen én u heeft de indicatie Wlz inclusief behandeling, dan betaalt u zelf de kosten voor een consult van de maatschappelijk werker. Deze kosten zijn € 60,00 per uur. 

U heeft geen verwijzing nodig voor maatschappelijk werk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KwadrantGroep Behandelteam.
Het behandelteam is te bereiken via 088 – 512 7150 of per mail via behandelteam@kwadrantgroep.nl