Logopedist

  • Bij problemen met praten, eten en/of drinken
  • Onderzoek, behandeling en advies
  • Werken aan behoud zelfstandigheid

Praten, eten en drinken zijn dagelijkse bezigheden. Als dit niet meer zo makkelijk gaat, dan kunnen logopedisten van KwadrantGroep Behandelteam u adviseren of behandelen. 

Afbeelding

Door acute en chronische ziekten zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of door ouderdom kunt u problemen krijgen met het begrijpen van taal, het formuleren van woorden, lezen en/of schrijven, stemgebruik, gehoor, verstaanbaarheid, kauwen of slikken.

De logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert met als doel uw zelfstandigheid in communiceren, praten, eten en drinken zoveel mogelijk te behouden of te bevorderen.

Onze logopedisten werken samen met andere zorgverleners en behandelaren van KwadrantGroep Behandelteam om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg ontvangt. 

Kosten en zorg aanvragen


Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In uw polisvoorwaarden vindt u meer informatie. De kosten voor logopedie vallen onder het eigen risico.

Voor logopedie heeft u een verwijsbrief van een (huis)arts nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KwadrantGroep Behandelteam. Het behandelteam is te bereiken via 088 – 512 7150 of per mail via behandelteam@kwadrantgroep.nl