Ergotherapeut

  • V Hulp bij alledaagse activiteiten
  • Werken aan uw zelfstandigheid
  • Gebruik van hulpmiddelen

Het doen van alledaagse activiteiten zoals aankleden, wassen, koken en bellen is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Maar wat gebeurt er als dit minder goed lukt? Dan staat de ergotherapeut voor u klaar met advies, ondersteuning en eventueel met hulpmiddelen. Samen met de ergotherapeut werkt u aan uw zelfstandigheid, mobiliteit en belastbaarheid.

Afbeelding

Wanneer u vanwege een lichamelijke of psychische beperking moeite krijgt met dagelijkse activiteiten, dan kunt u een ergotherapeut inschakelen. Deze kijkt met u naar uw wensen, voorkeuren en gewoontes en er wordt een behandelplan gemaakt. Aan de hand van dit plan leert u handelingen opnieuw of op een andere manier.

Als er aanpassingen nodig zijn, of wanneer u zich buiten niet meer zo gemakkelijk kunt verplaatsen, kan de ergotherapeut u adviseren. Soms is een kleine aanpassing of een hulpmiddel al voldoende om prettiger te leven.

Ook mantelzorgers kunnen bij een ergotherapeut terecht voor coaching, ondersteuning en advies. Ergotherapeuten zijn beschikbaar voor bewoners van woonzorglocaties van KwadrantGroep.

 

Kosten en zorg aanvragen


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KwadrantGroep Behandelteam. Het behandelteam is te bereiken via 088 – 512 7150 of per mail via behandelteam@kwadrantgroep.nl