Psychomotorisch therapeut

  • Bewegen staat centraal
  • Oefeningen en activiteiten
  • Weer in balans

Met bewegen en activiteiten of spelletjes doen helpt de psychomotorisch therapeut u om uw evenwicht terug te vinden als u uit balans bent.

Afbeelding

Psychomotorische therapie (PMT) is een vorm van therapie waarbij bewegen centraal staat; niet praten, maar doen! PMT kan helpen om anders om te gaan met psychische klachten. Door bewegen, (ontspannings)oefeningen en spelletjes werkt u samen met de therapeut aan dingen die u lastig vindt.

Bij belangrijke veranderingen, zoals verhuizing naar een verpleeghuis of tijdelijke opname in een revalidatiecentrum, kan PMT ondersteuning bieden en handvatten geven om zowel lichamelijk als psychisch een nieuwe balans te vinden.

Hoe gaan we te werk? 

De psychomotorisch therapeut werkt met lichaams- en bewegingsgerichte oefeningen met behulp van allerlei sport- en spelmateriaal. PMT vindt meestal wekelijks plaats in groepsverband of individueel. De therapeut besteedt aandacht aan lichamelijke spanningen, de manier van bewegen, lichaamshouding, ademhaling, lichaamstaal en lichaamsbeleving. 

Het doel van de behandeling is dat u zich beter gaat voelen. 

Kosten en zorg aanvragen
 

Als u in aanmerking komt voor PMT krijgt u een verwijzing van de arts van het woonzorgcentrum waar u woont. Psychomotorische therapie wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Meer informatie vindt u in uw polisvoorwaarden. Als u in een verpleeghuis woont is psychomotorische therapie mogelijk onderdeel van ‘verblijf met behandeling’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KwadrantGroep Behandelteam. Het behandelteam is te bereiken via 088 – 512 7150 of per mail via behandelteam@kwadrantgroep.nl