Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Eerste ambassadeurs wijkverpleegkundige Friesland

Ambassadeurs wijkverpleegkundige
4 juli 2017

Wijkverpleegkundigen Anke Straatsma en Elsbeth Rispens zijn de eerste twee ambassadeurs wijkverpleegkundige in Friesland. Onlangs kregen zij hun certificaat uitgereikt, tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ZonMw (een organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie).

Samen met collega ambassadeurs uit andere delen van het land namen de dames deel aan een intensief leertraject van V&VN, bestaande uit trainingen, intervisie en coaching. Het doel van het leertraject is om de persoonlijke leiderschapskwaliteiten te versterken, zodat de wijkverpleegkundigen meer invloed en inspraak hebben op hun vak.

Als ambassadeurs vertegenwoordigen de wijkverpleegkundigen hun beroepsgroep bij professionalisering en vernieuwing. Zij komen op voor de belangen van de beroepsgroep, maar ook voor het maatschappelijk belang.

Beide dames streven ernaar dat het vak van de wijkverpleegkundige stevig op de ‘kaart’ komt te staan en straks net als de huisarts niet meer weg te denken is in de wijk en de eerste lijn. De wijkverpleegkundige is een professional die autonoom werkt en als expert invloed heeft in het zorgland. Daarvoor is het nodig dat helder wordt welke rol en taken een wijkverpleegkundige heeft en dat de meerwaarde van deze professional beter zichtbaar wordt.

Op de foto, v.l.n.r.: Aafke Kamminga (Regiomanager bij De Friese Wouden) coaches V&VN Marianne Lensink en Evelyn Finnema, wijkverpleegkundigen Anke Straatsma en Elsbeth Rispens en Anneke Kiewiet (Regiomanager bij De Friese Wouden).

« Terug naar overzicht