Nieuws

 • KwadrantGroep vermindert administratielast wijkverpleging

  18 juni 2021

  Regeldruk en administratie last is een veelbesproken onderwerp in de wijkverpleging. Elke zorgmedewerker wil zoveel mogelijk zorg bieden aan cliënten en zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan administratie. KwadrantGroep stimuleert deze ontwikkeling. 

  Afbeelding
  Wijkverpleging Elkander
 • HKZ audit 2021: Geweldig resultaat, grote waardering en nieuw certificaat

  17 juni 2021

  In de periode van 8 maart tot en met 26 mei is in een aantal rondes de initiële audit door DNV (Det Norske Veritas) uitgevoerd. De initiële audit vindt ééns in de drie jaar plaats en is de meest uitgebreide externe audit die we kennen.

  Afbeelding
  Handtekening
 • “Door de thuiszorg kunnen wij langer samen blijven”

  11 juni 2021

  62 jaar getrouwd en altijd samen in de eigen zaak voor schoenreparatie in Dokkum gewerkt. Zo lang dat kan wil het echtpaar Zwart samen blijven, ook nu ze zorg en ondersteuning nodig hebben. “Met hulp van de thuiszorg van Elkander kan dat gelukkig”, zegt mevrouw Zwart. “Daar zijn we heel blij mee.”

  Afbeelding
  Thuiszorg Elkander
 • De Friese Wouden biedt nu ook verpleeghuiszorg in Buitenpost en Surhuisterveen

  10 juni 2021

  Sinds kort is woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost deels een verpleeghuis. Daardoor kunnen kwetsbare ouderen die intensieve zorg nodig hebben in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

  Afbeelding
  Bewoner en medewerker Haersmahiem
 • Yn'e Buorren 2.0 afgesloten: persoonsgerichte zorg belangrijk

  10 juni 2021

  De leernetwerken Yn’e Buorren 2.0 in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn woensdag 9 juni tijdens een slotbijeenkomst in Rottevalle afgesloten. Aanbevelingen van de leernetwerken zijn dat persoonsgerichte zorg belangrijk is en dat gesprekken tussen ouderen en hun huisarts verbreed moeten worden.

  Afbeelding
  yn'e buorren
 • Cliëntenraadslid Marten Visser geridderd als lid in Orde van Oranje Nassau

  04 juni 2021

  Vrijdag 4 juni 2021 is Marten Visser (79) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Waanders van de Gemeente Waadhoeke heeft bij Nij Statelân deze onderscheiding aan hem uitgereikt.

  Afbeelding
  Cliëntenraadslid Marten Visser geridderd
 • Bezoekregeling KwadrantGroep per zaterdag 5 juni 2021*:

  03 juni 2021
  • Per bewoner zijn dagelijks vier bezoekers welkom
  • Dit mogen elke dag andere bezoekers zijn
  • Bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner, op 1,5 meter afstand
  • Bezoekers dragen in de locatie en in het appartement van de bewoner een mondkapje
  Afbeelding
  Coronavirus
 • Eerste bewoners nemen hun intrek op IenhoarnState

  14 mei 2021

  Het voormalige gemeentehuis in Menaam is binnen een jaar tijd verbouwd  tot het prachtige IenhoarnState, onze moderne woonlocatie met dertig appartementen voor mensen met dementie. Begin mei zijn tien bewoners van KSW Nijstatelân verhuisd naar IenhoarnState. Inmiddels volgen de eerste nieuwe bewoners.

  Afbeelding
  Verhuizing
 • Bewoners KwadrantGroep gevaccineerd

  10 mei 2021

  Alle bewoners van locaties van KwadrantGroep die gevaccineerd wilden worden, zijn gevaccineerd. Een flinke klus die geklaard is, én een mooie en belangrijke mijlpaal om het coronavirus een halt toe te roepen!

  Afbeelding
  Eerste bewoner gevaccineerd
 • Samenwerking KwadrantGroep en Fries Museum verlengd

  04 mei 2021

  KwadrantGroep en het Fries Museum verlengen hun samenwerking. Als onderdeel van het partnership organiseert het museum samen met medewerkers van KwadrantGroep diverse activiteiten voor kwetsbare ouderen. Zo opende borduurkunstenaar Floor Nijdeken maandag 3 mei in woonzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden een borduurinstallatie voor de bewoners.

  Afbeelding
  Samenwerking KwadrantGroep en Fries Museum
 • Collega publiceert over belang van bewegen bij ziekte van Parkinson

  03 mei 2021

  Als een sportman in hart en nieren de ziekte van Parkinson krijgt, dan stort zijn wereld in. Dat gebeurde meer dan 25 jaar geleden bij Tjeerd Nijman uit Leeuwarden ook. Niet lang, want als sportman had hij ook geleerd om door te zetten. En dus bleef hij lopen en fietsen.

  Afbeelding
  Berber Koelmans en Tjeerd Nijman
 • Keurmerk voor KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp

  06 april 2021

  Eind 2020 heeft KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp een medewerkersonderzoek laten uitvoeren door Effectory: hoe beoordelen onze medewerkers hun werk en ons als werkgever? 988 medewerkers hebben hieraan meegewerkt (respons van 46%).

  Afbeelding
  Keurmerk

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring