Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Eigen onderzoekscommissie KwadrantGroep

26 april 2019

‘Met z’n allen steeds beter, voor cliënten, medewerkers en organisatie’. Dat is het motto van de KwadrantGroep Onderzoekscommissie die binnenkort van start gaat.

De focus van de KwadrantGroep Onderzoekscommissie ligt op zorginhoudelijk onderzoek. Doel is door onderzoek de zorg te verbeteren en daardoor ook de kwaliteit van leven van cliënten. De onderzoekscommissie wil onderzoek binnen de KwadrantGroep mogelijk maken en ondersteunen bij het doen van onderzoek. De commissie gaat ook verzoeken voor onderzoek toetsen én er voor zorgen dat de resultaten van de onderzoeken terecht komen bij de professionals. Zo kunnen zij hun kennis vergroten en de verbeteringen toepassen in de praktijk.

Wat gaat de onderzoekscommissie doen?
De eerste stap van de KwadrantGroep Onderzoekscommissie is het in kaart brengen welke onderzoeken op dit moment binnen de organisatie lopen. In de volgende fase wordt bekeken welke onderzoeksvragen er binnen de vier klantdomeinen (Ondersteuning thuis, Zorg thuis, Wonen met zorg en Tijdelijke bij ons) en bij het behandelteam leven. De derde stap is zelf initiatief nemen voor onderzoeken.

Samenwerking
De KwadrantGroep werkt al samen met het UMCG als het gaat om onderzoek (UNO-UMCG) en wil de samenwerking met opleidingen en andere organisaties op het gebied van onderzoek uitbreiden.

Samenstelling
De KwadrantGroep Onderzoekscommissie krijgt voor een aantal uur per week een voorzitter. Verder komen er in de commissie minimaal een specialist ouderengeneeskunde, hbo verpleegkundigen, een behandelaar en een adviseur leren & ontwikkelen van  KwadrantGroep Academie.

« Terug naar overzicht