Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Eerste open dag begeleiding in Leeuwarden geslaagd

31 mei 2016

Per 1 mei zijn in bijna alle gemeenten van Friesland begeleidingsteams van de KwadrantGroep actief. De begeleidingsteams zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de (thuis)zorgorganisaties De Friese Wouden, Zorgmaatwerk en Palet. De begeleiders staan mensen bij die aanlopen tegen problemen van bijvoorbeeld psychiatrische, financiële of opvoedkundige aard. Donderdag 26 mei hield de afdeling begeleiding haar eerste open dag op de nieuwe locatie aan de Eeltje Folkertsmawei 1 in Leeuwarden. De locatie werd deze dag rond 10.30 uur feestelijke geopend door coördinator WMO-Friesland Wieke van den Akker. Tijdens de dag was er volop ruimte voor nadere kennismaking tussen de medewerkers van de afdeling en het netwerken met de belangstellende bezoekers.

Workshops
De hele dag werden er workshop ‘Maak kennis met de afdeling begeleiding’ en ‘Voor professionals’ gegeven. De workshop ‘Maak kennis met de afdeling begeleiding’ werd gegeven door thuisbegeleiders Nynke van der Ploeg en Cobi Holwerda. Deze workshop werd bijgewoond door cliënten, mantelzorgers, gebiedsteam-medewerkers, maatschappelijk werkers van andere organisaties, leden van de centrale cliëntenraad en andere geïnteresseerden. Prachtig om de mix van mensen die geïnteresseerd zijn te zien en ervaren. Dit geeft duidelijk aan voor welke doelgroepen we allemaal werkzaam zijn en met wie we ons verbinden. Daarbij bevestigt het hoe groot onze mogelijkheden en flexibel de inzetbaarheid is. De workshop ‘Voor professionals’ werd gegeven door casemanagers Stijntje van der Tol, Geertje Talsma en Cobi Noordhof. Ook deze workshop werd bijgewoond door verschillende disciplines uit het werkveld en de gebiedsteams.

Prijsvraag
Naast de workshops konden de bezoekers met een prijsvraag een fiets winnen. Aan het einde van de dag is de winnaar middels de verloting bekend gemaakt: Dhr. Hoekstra uit Leeuwarden. Hij was enorm blij met deze prijs (zie foto).

Boeiend en geslaagd
We kunnen terugkijken op een enerverende, boeiende en geslaagde eerste open dag. Met een groot aantal belangstellenden hebben we kennisgemaakt om zo ons afdeling nog meer aandacht te geven!

 

 

« Terug naar overzicht