Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Cliënten met (vermoeden van) corona beschermd verpleegd in coronaroute

24 maart 2020

KwadrantGroep heeft zes coronaroutes in de thuiszorg. Een coronaroute is een thuiszorgroute met cliënten die op advies van de hoofdbehandelend arts allemaal beschermd verpleegd worden. Naast cliënten die positief getest zijn op corona komen ook cliënten in deze route met één of meer klachten die passen bij corona. Het doel van deze coronaroutes is om medewerkers en andere cliënten te beschermen tegen verdere verspreiding van het virus. Daarbij kunnen de schaarse middelen zoals mondkapjes en brillen op een efficiënte manier worden ingezet. 

Zes routes met vier medewerkers
Op dit moment heeft elke coronaroute een wijkverpleegkundige als coördinator en vier tot zes zorgmedewerkers die alleen in deze route werkzaam zijn. Tijdelijk werken deze medewerkers niet in het eigen team. De hoofdbehandelaar, meestal de huisarts, bepaalt samen met de coördinator van de coronaroute en/of de wijkverpleegkundige of de cliënt zorg gaat ontvangen van het team op de coronaroute. 

Zorgmedewerkers beschermd op pad
De zorgmedewerkers werken volgens de richtlijnen van het RIVM voor beschermd verplegen. Uit voorzorg rijden de zorgmedewerkers de coronaroute in een speciaal leaseauto die alleen voor de coronaroutes worden gebruikt. In de auto zit een corona beschermingskit met alle middelen die nodig zijn voor hygiënische maatregelen en om de cliënten bescherm te verplegen. Denk hierbij aan schorten, mondmaskers, handschonen, beschermingsbrillen, handdesinfectiemiddel, alcohol, handzeep en tissues. 

« Terug naar overzicht