Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

16 juni: optreden Jong en oud-koren in Leeuwarden

6 juni 2018

Tijdens de kunstmarkt op het Leeuwarder Zaailand op 16 juni a.s. is er ook een spetterend optreden van Jong en oud-koren van De Friese Wouden, Elkander en Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) en een aantal basisscholen.

Al bijna 3 jaar zijn er jong en oud-koren actief, onder meer in zorglocaties Berchhiem in Burgum, Brugchelencamp in De Westerein, Haersmahiem in Buitenpost, ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en Talma Hûs in Veenwouden. En ook in de Leeuwarder wijk Camminghaburen is een koor actief.

Zeven weken achterelkaar, één uur in de week – onder schooltijd- komt een groep leerlingen van de basisschool met hun meester/juf naar een zorglocatie of een dagcentrum. Onder leiding van een dirigent en een pianist worden er verschillende liederen gerepeteerd. De repetities worden afgesloten met een uitvoering waar de ouders van de kinderen en andere belangstellenden van harte welkom zijn.

Naast de kinderen zingen ook bewoners van de zorglocaties mee in het jong- en oud koor. Dit geeft prachtige momenten: hulpvaardigheid van het kind naar de oudere, maar ook andersom; een oudere die een oud liedje voorzingt aan de jongere. Doordat er in één periode zeven ontmoetingen zijn, ontstaan er prachtige vriendschappen. Het is een uur waar het kind én de oudere naar uitkijken.

Samen zingen!
Het wordt tijd de koren uit Burgum, Buitenpost, Surhuisterveen, Veenwouden, De Westerein en Leeuwarden samen te brengen. Alle zangers van de koren – jong en oud- krijgen de kans om mee te zingen in een groot jong en oud-koor. Dit gaan we doen op zaterdag 16 juni in culturele hoofdstad Leeuwarden. Om kwart over drie verzamelen de zangers zich op het Zaailand. Voor de ouderen staan daar stoelen klaar!

Onder leiding van dirigent Dineke Oostra-Kamminga en pianist Jelle Dotinga wordt er om half vier gestart met het lied ‘Welkom ieder!’ Verder klinken er naast Fryske ferskes ook Nederlandstalige liedjes uit de 20e en 21e eeuw. Het optreden duurt tot half 5. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te zingen.

Meebeleven? Kom naar Leeuwarden op zaterdagmiddag 16 juni!

« Terug naar overzicht