Ontwikkel, werk & bewonder

“In het team zijn we naar elkaar toe gegroeid, we zien elkaars kwaliteiten en mooie kanten. En we kunnen op elkaar bouwen.”

Lobke, verzorgende IG 

Ontwikkel, werk & bewonder

“Voordat ik bij KwadrantGroep aan de slag ging, deed ik iets heel anders. Ik heb natuurgeneeskunde gestudeerd en ik heb een natuurvoedingswinkel gerund. Na 17 jaar was ik er klaar mee. Ik wilde me op een andere manier ontwikkelen.”

“Met mijn man en onze drie jonge kinderen ben ik van buiten de provincie naar Wolvega verhuisd. Een buurvrouw attendeerde me op de vacature voor zorghulp bij KwadrantGroep. Dat heb ik een tijdje gedaan en nu volg ik een werk & leertraject voor verzorgende IG in een thuiszorgteam in Heerenveen. Ik heb bewust voor deze nieuwe rol gekozen. Ik kom mezelf wel tegen, want de reguliere zorg is een ander manier van denken. Maar het draait in de zorg hoe dan ook om compassie, empathie en het helpen van mensen. Het maakt niet uit vanuit welke visie of leerschool je dat doet.”

Er zijn voor iemand

“Het moment van er zijn voor iemand, dat vind ik mooi en daar haal ik veel werkplezier uit. Zaterdag was ik bijvoorbeeld bij een meneer van over de negentig jaar. Hij laat zich één keer in de week douchen, op zaterdagochtend. Alleen al naar zijn gezicht kijken als ik er crème op smeer, zijn lach en zijn tevredenheid. Dat geeft mij veel vreugde.

Met een positieve manier van communiceren probeer ik bij cliënten die eenzaam zijn, of zich triest voelen het verschil te maken. Door de gordijnen open te doen, ‘hoor de vogels eens fluiten’, of ‘wat is het mooi weer vandaag’. Wij komen bij mensen thuis in onze rol als zorgverlener, maar we kijken ook naar hoe iemand met meer vertrouwen zelfredzaam kan zijn of worden. Soms hebben cliënten extra ondersteuning nodig, dan denken we mee. Bijvoorbeeld door te attenderen op hulpmiddelen of op dagbesteding. En ook al wordt dat eerst afgewimpeld, als je het nog eens aansnijdt, komt er vaak wel een moment dat iemand het toch serieus gaat overwegen.

Bouwen en vertrouwen

“Het gaat nu gelukkig heel goed, maar in het begin heb ik me onzeker en gestrest gevoeld. Ik zat middenin een leerproces en ik moest mijn plekje zien te vinden in het team. Dat was niet altijd makkelijk. Ik heb veel aan mijn stagebegeleider en onze manager Simone is ook heel fijn. Zij is correct, duidelijk en een echte teamplayer. In het team zijn we naar elkaar toe gegroeid, we zien elkaars kwaliteiten en mooie kanten. En we kunnen op elkaar bouwen en vanuit vertrouwen ons werk doen, dat vind ik belangrijk.”

Vacatures