Geriatrische revalidatie

  • Na een operatie of ziekte
  • Actief werken aan uw herstel
  • In een woonzorglocatie van KwadrantGroep

Geriatrische revalidatie is er voor ouderen die na een opname in het ziekenhuis tijd nodig hebben om te revalideren en dat niet thuis kunnen doen. Het intensieve revalidatietraject is erop gericht u te helpen met het herstel zodat u zich vertrouwd weer thuis kunt redden.

Wat is geriatrische revalidatie?
Na een operatie of een ongeluk volgt vaak een periode van revalidatie om te herstellen. Dit is een intensieve periode waarin u actief werkt aan uw herstel. Als dit thuis niet lukt, dan kunt u bij KwadrantGroep terecht. Onder begeleiding van specialisten van KwadrantGroep Behandelteam (o.a. fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist) en een gespecialiseerd zorgteam werkt u actief aan uw herstel. Bij de opname wordt besproken wat er nodig is om weer naar huis te kunnen. Samen stelt u revalidatiedoelen op en op basis daarvan komt er een behandelplan.

Hoe gaan we samen werken aan uw revalidatie?
Doel van de opname is dat u zich vertrouwd weer zelfstandig thuis kunt redden. Naast de behandeling die nodig is, wordt u ook gestimuleerd om zelf bepaalde handelingen te doen. Dan gaat het bijvoorbeeld om wassen en aankleden, koffie zetten en een glaasje water pakken om medicijnen in te nemen. Als het nodig is, kan de verpleging u ondersteunen. Wij stimuleren u, maar uw eigen inzet en motivatie is minstens zo belangrijk om te herstellen.

Als u voldoende hersteld bent, werkt u thuis verder aan het herstel, eventueel met inzet van hulpmiddelen en/of ondersteuning van de thuiszorg van KwadrantGroep. Als naar huis gaan niet meer mogelijk is, dan helpen we u bij het zoeken naar een passende woonomgeving.

Waar kunt u terecht voor geriatrische revalidatie?
KwadrantGroep biedt geriatrische revalidatie op de afdeling Oleander in Berchhiem in Burgum, in het Verpleeghotel in De Hofwijck in Leeuwarden en op de afdeling Hoveniershuis in Parkhoven in Leeuwarden.

Verwijzing en vergoeding
Voor Geriatrische revalidatie bij KwadrantGroep heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist uit het ziekenhuis nodig. Deze vraagt revalidatiezorg aan bij het Klant Advies Centrum van KwadrantGroep. De kosten van geriatrische revalidatiezorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage, maar wel het eigen risico.

Contact
Heeft u nog vragen? Neem contact op met ons Klant Advies Centrum
Tel. 088 – 512 7000 of mail
klantadviescentrum@kwadrantgroep.nl

Afbeelding
Herstelzorg

 

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons

Sfeerimpressie