Herstelzorg Berchhiem

De afdelingen Jister en Oleander in woonzorgcentrum Berchhiem in Burgum zijn gespecialiseerd in herstelzorg: Eerstelijnsverblijf en Geriatrische revalidatie. U kunt er herstellen en revalideren na een operatie of andere aandoening.

Jister
Als u na een operatie of ziekte niet thuis kunt herstellen, kunt u een beroep doen op Eerstelijnszorg op de afdeling Jister. De zorg is erop gericht dat u zich snel weer zelfstandig thuis kunt redden en het vergroten van uw zelfredzaamheid. Bij de opname wordt besproken wat er nodig is om dat te bereiken.

Om uw herstel te bevorderen wordt u gestimuleerd om zelf bepaalde handelingen te doen, zoals bijvoorbeeld wassen en aankleden, koffie zetten en een glaasje water pakken om medicijnen in te nemen. Als het nodig is, kan de verpleging u ondersteunen. U krijgt professionele begeleiding, maar vooral uw eigen inzet en motivatie zijn belangrijk.

Als het thuis stagneert, zonder een duidelijke oorzaak, dan kunt u ook opgenomen worden voor observatie en diagnostiek. Tijdens de opname wordt uw situatie in kaart gebracht en u krijgt advies over het vervolgtraject.

Oleander
Op de afdeling Oleander bieden we Geriatrische revalidatie. Dit is voor ouderen die na een opname in het ziekenhuis tijd nodig hebben om te revalideren en dat niet thuis kunnen doen. De revalidatie is erop gericht u te helpen met het herstel zodat u zich vertrouwd weer thuis kunt redden.

Onder begeleiding van specialisten van KwadrantGroep Behandelteam en een zorgteam werkt u actief aan uw herstel. Bij de opname wordt besproken wat er nodig is om weer naar huis te kunnen.

U wordt de hele dag gestimuleerd om te oefenen. Alle dagelijkse handelingen zijn onderdeel van de revalidatie. Wassen en aankleden, koffie zetten, bewegen, medicatie innemen enz. Wij stimuleren u, maar uw eigen inzet en motivatie is minstens zo belangrijk.

Welke faciliteiten zijn er?
De kamers in Jister en Oleander zijn voorzien van een keukenblok met koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat, kopjes, bekers, borden en bestek, een kledingkast en douche en toilet.

Er is een gezamenlijke huiskamer waar u andere cliënten kunt ontmoeten en waar u samen koffie of thee kunt drinken. U kunt eten in het Grand Café in Berchhiem. Verder kunt u gebruik maken van de faciliteiten in Berchhiem.

Bezoektijden
Bezoek is dagelijks vanaf 10.00 uur van harte welkom. Revalidatie en therapie hebben altijd voorrang.

Contact
Berchhiem
Prins Bernardstraat 74
9251 GM  Burgum

Oleander: 
0511 467408
Jister: 0511 467421

 

 

Afbeelding
x