Odensehuizen in Friesland

Het Odensehuis is het inloophuis voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom. Warmte, gezelligheid, advies en betrokkenheid voeren de boventoon. Maar ook inspiratie en houvast, omdat we begrijpen dat u zich in het dagelijks leven met dementie steeds opnieuw moet aanpassen. Er is een Odensehuis in Burgum en Drachten. 

Gastvrouw Martine Adema en gastheer Niels Nijdam weten wat het dagelijks leven met dementie inhoudt dankzij hun ruime ervaring als mantelzorger en dementieprofessional. Het kan fijn zijn om niet te hoeven uitleggen wat leven met dementie betekent, of om juist wel ervaringen met elkaar te eten.

Kom gewoon eens langs om te kijken of het iets voor u is!

Odensehuis Burgum Berchhiem

Geopend: dinsdag en vrijdag van 10.00 - 16.00 uur
Adres: Prins Bernstraat 74 in Burgum

Het Odensehuis Burgum heeft een eigen ingang bij woonzorgcentrum Berchhiem: bij de Verkeers- en beweegtuin en het parkeerterrein aan de Prins Bernhardstraat.

Odensehuis Dirk Baron – Drachten

Geopend: maandag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur
Adres: Burgemeester Wuiteweg 131B in Drachten

Het Odensehuis Dirk Baron is in het Túnhûs achter Sûnenz.

Samenwerking

De Odensehuizen zijn opgezet door een samenwerking van KwadrantGroep, ZuidOostZorg, gemeenten Smallingerland en Tytsjerksteradiel en met nauwe betrokkenheid van de Gemeente Smallingerland. Het is hun gezamenlijke droom om een betere leefwereld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te creëren in Friesland.

Naam Odensehuizen

Odensehuizen zijn vernoemd naar de Deense plaats Odense, waar het eerste inloophuis voor mensen met dementie en hun mantelzorgers werd opgericht. Een plek waar mensen met dementie en hun naasten zich helemaal op hun gemak voelen. Mensen lopen er binnen wanneer ze willen. Voor een kop koffie, een praatje, om mee te doen aan een activiteit of om gewoon de krant te lezen. Waar mensen weten of met elkaar delen hoe dementie je dagelijks leven beïnvloedt. Hoe je ermee kunt leven. De nadruk ligt op de mens, niet op de dementie.