Expositie ‘Een rijk leven’ in bibliotheken Buitenpost en Surhuisterveen

In de bibliotheken van Buitenpost en Surhuisterveen worden in de hele maand juli foto’s en verhalen van mensen die leven met dementie tentoongesteld. Het gaat om cliënten van KwadrantGroep.

De foto’s en verhalen zijn vorig jaar verschenen in de uitgave ‘Een rijk leven’. Aan de hand van foto’s van vroeger zijn bewoners van locaties en cliënten gevraagd naar hun levensverhaal. Dat leverde ontroerende verhalen en prachtige portretfoto’s op. Van de portretfoto’s is een expositie gemaakt. Via QR codes die gekoppeld zijn aan de foto’s kunnen de bijbehorende verhalen gelezen en gehoord worden.

Een aantal van de geïnterviewden komt uit Surhuisterveen en Buitenpost. Anton Wierda, Simen Mulder, Ipie Droogers-Hoogsteen en Akke Brinkman zijn onder andere te zien tijdens deze expositie. Andere geïnterviewden wonen in Menaam, Dronryp, Feanwâlden, Kootstertille, Leeuwarden, Hurdegaryp, Gytsjerk, De Westereen, Oudwoude, Burgum en Drachten.

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal
Mensen die leven met dementie kunnen vaak nog veel vertellen over vroeger. Voor zorgprofessionals, maar ook voor familie en naasten is het belangrijk om het verhaal van iemand te kennen en te weten wat voor iemand belangrijk is. Je ziet de mens en kijkt verder dan zijn of haar ziekte of beperking. Vorig jaar was ‘De vele gezichten van dementie’ het thema van Wereld Alzheimer Dag, een mooie aanleiding om verhalen van bewoners en cliënten op te tekenen.

Wanneer kunt u komen kijken?
De expositie kunt u gratis bezoeken en is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Voor de meeste actuele openingstijden kijk op www.ontdekdebieb.nl of bel met 088-16 56 123.

- Bibliotheek Buitenpost, Kerkstraat 51, 9285 TA Buitenpost

- Bibliotheek Surhuisterveen, Bartholomëus Jacobus Schurerweg 14, 9231 CE Surhuisterveen