Verpleeghuis Talma Hûs weer gedeeltelijk open voor bezoek

Verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden opent woensdag 30 december de deuren weer gedeeltelijk voor bezoek.

Momenteel zijn in verpleeghuis Talma Hûs 21 bewoners en 17 medewerkers positief getest op het coronavirus. Tot ons verdriet zijn de afgelopen dagen vier bewoners overleden aan het coronavirus. We wensen de naasten veel sterkte toe.

Alle bewoners van de afdelingen De State, It Hofke, De Pleats, It Stee, De Boarch en De Wente zijn vorige week negatief getest op het coronavirus. Op deze afdelingen is vanaf woensdag 30 december beperkt bezoek, op afspraak mogelijk. Dit besluit is genomen in samenwerking met de GGD en de eerste geneeskundige van KwadrantGroep.

Voor de bewoners met corona zijn in Talma Hûs nog twee tijdelijke corona-afdelingen ingericht. Daarnaast zijn er nog twee afdelingen waar op een later tijdstip corona is vastgesteld. Deze afdelingen blijven helaas voorlopig nog dicht voor bezoek. We bekijken begin januari of en hoe we ook hier voorzichtig bezoek kunnen toelaten.

Zodra er geen nieuwe besmettingen binnen Talma Hûs meer worden vastgesteld kunnen de genomen maatregelen stap voor stap worden versoepeld. Hierover is regelmatig contact met de GGD en de eerste geneeskundige van KwadrantGroep.