Update situatie in verpleeghuis Berchhiem in Burgum

Het aantal besmettingen op de locatie Berchhiem in Burgum neemt snel toe. Tot nu toe zijn 37 bewoners van de afdelingen Hillemahofje en Oranjestins en 35 medewerkers van Berchhiem positief getest op het coronavirus. Helaas zijn er van de 37 positief geteste bewoners 12 bewoners overleden. We wensen de naasten van deze bewoners veel sterkte toe. In het nieuwbouwgedeelte van Berchhiem zijn geen besmettingen vastgesteld. 

Om zicht te krijgen op de verspreiding van het virus worden de bewoners die eerder negatief getest zijn dinsdag 2 februari 2021 opnieuw getest. We verwachten hiervan uiterlijk donderdag 4 februari 2021 de uitslag. Ook alle 400 medewerkers van de locatie Berchhiem worden preventief getest. 

Extra maatregelen in Berchhiem
Berchhiem treft extra maatregelen. De afdelingen Hillemahofje en Oranjestins zijn gesloten voor bezoek. Uit voorzorg werken onze medewerkers volledig beschermd bij alle bewoners, dus met een chirurgisch mondneusmasker, handschoenen, een spatbril en een schort met lange mouwen. Een vast deel van de medewerkers komt alleen bij bewoners die besmet zijn met het virus. Een ander vast deel van de medewerkers komt alleen bij bewoners die niet besmet zijn met het virus en geen klachten hebben.