Samen eten verbindt op Wereld Alzheimer Dag

Eten verbindt. Door samen te koken, samen te ruiken, herinneringen op te halen én door samen van eten te genieten. Dat ‘Samen aan tafel’ dit jaar het thema is van Wereld Alzheimer Dag, vinden we bij KwadrantGroep uitstekend gekozen! We gaan volop ‘samen aan tafel’.

Op woonzorglocaties van KwadrantGroep wordt op Wereld Alzheimer Dag, donderdag 21 september, een regenboogstamppot geserveerd. Aardappelen, met verschillende kleuren wortels, pastinaak en hachee van runderpoulet. De groente komt van het land van boer Folkert Botma uit Ingwierum. Samen met bewoonster Nellie Pranger van Berchhiem uit Burgum heeft hij (deels) de groente van het land gehaald. Hoe dat ging? Bekijk deze video>>

Soep van Poiesz voor cliënten die thuis wonen
Alle cliënten van KwadrantGroep uit de thuiszorg en van KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp kunnen (met een briefkaart die ze thuisgestuurd krijgen) een gratis groentesoep halen in een supermarkt van Poiesz. De soep is ontwikkeld door Van Smaak en is voor twee personen. Cliënten worden uitgenodigd om de soep met iemand te delen en er samen van te genieten.

Mensen met dementie een mooie dag bezorgen
Zowel KwadrantGroep als Poiesz en van Smaak vinden het belangrijk om aandacht aan Wereld Alzheimer Dag te besteden. Mensen die leven met dementie zijn onderdeel van de samenleving en doen graag mee. Samen eten verbindt. Samen mensen met dementie een mooie dag bezorgen verbindt Poiesz, Van Smaak en KwadrantGroep.

E-learning over dementie voor collega’s van de ondersteunende diensten
Zorgprofessionals van KwadrantGroep weten veel over dementie. Maar wat weten collega’s van de ondersteunende diensten erover? KwadrantGroep wil een dementievriendelijke organisatie zijn. Dat betekent dat het ook voor collega’s die niet in de directe zorg werken, goed is om te weten hoe je kunt communiceren met mensen met dementie.

Daarom is de e-learning ‘Omgaan met mensen met dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers’ beschikbaar. Alle collega’s uit de ondersteunende diensten wordt gevraagd deze e-learning te doen. Op Wereld Alzheimer Dag wordt hiervoor het startsein gegeven.