Ouderenzorgorganisaties in Friesland laten in een gezamenlijke campagne hun waardevolle werk zien

Met de regionale campagne ‘ouderenzorg zit in je’ laten Friese ouderenzorgorganisaties zien hoe waardevol en uitdagend het werk in de ouderenzorg is. Onder het motto: De zorg die jij later wilt kun je nu al geven. De campagne wordt vandaag afgetrapt. Naast een online campagne en een speciale website (ouderenzorgzitinje.nl/verpleegkundige) zijn de medewerkers van de samenwerkende organisaties te zien op abri’s in 128 bushokjes, verspreid door Friesland.

Het doel van de campagne is het promoten van het waardevolle werk in de ouderenzorg. De campagne richt zich in eerste instantie op werkzoekenden met een zorgachtergrond. De ouderenzorgorganisaties in Friesland willen laten zien dat de sector veel kansen biedt op een uitdagende en waardevolle baan. Het gaat om werken in de thuiszorg of in één van de verpleeg- en/of verzorgingshuizen in Fryslân.

De campagne: “De zorg die jij later wilt kun je nu al geven”, verteld door verpleegkundigen
Deze campagne, die samen met ZorgpleinNoord is ontwikkeld, legt het verband tussen nu en later: de zorg die jij later zelf wilt, kun je nu al geven. Verpleegkundigen van diverse organisaties vertellen met trots over hun werk in de ouderenzorg. Waarom ze juist voor deze sector gekozen hebben. Over het mooie en betekenisvolle werk, de afwisseling, de kansen, maar vooral het werkplezier.

Ouderenzorg….wellicht iets voor jou?
Voor studenten verpleegkunde, maar ook voor alle andere studenten met een zorgopleiding, is een baan in de ouderenzorg niet altijd het eerste waar aan gedacht wordt. Medewerkers van ouderenzorgorganisaties willen dit veranderen door hun bijdrage te leveren aan de campagne. Wanneer studenten weten welk waardevol werk ze kunnen doen in de ouderenzorg, zorgen we er voor dat we hen al vroeg in hun carrière enthousiast krijgen voor onze sector. Dit geldt ook voor studenten die een stageplek zoeken. De campagne beoogt ook mensen die nu bij andere zorgorganisaties werken en zij-instromers (mensen die in de zorg willen werken maar geen diploma hebben) enthousiast te maken. De oproep is: neem een kijkje op ouderenzorgzitinje.nl/verpleegkundige en meld je bij een van de organisaties als je geïnteresseerd bent. Je bent meer dan welkom om te komen kennismaken.

Afbeelding
Collega campagne ouderenzorg zit in je