Omnios nieuwe samenwerkingspartner mondzorg

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Dat geldt zeker voor bewoners in verpleeghuizen. Dinsdag 7 juli is KwadrantGroep voor mondzorg een samenwerking aangegaan met Omnios. Omnios organiseert vanaf 1 oktober 2020 alle mondzorg voor verpleeghuisbewoners van KwadrantGroep.

Onderdeel van kwaliteitszorg

Jan Maarten Nuijens: ‘Mondzorg is een belangrijk onderdeel van de kwaliteitszorg voor onze bewoners. Deze samenwerking is een belangrijke stap in de verbetering van onze kwaliteit van zorg. Met deze verbintenis gaan we samen de mondzorg verder professionaliseren en uniformeren. De ruime ervaring in de ouderenzorg en de centrale rol van Omnios als spil in de mondzorg met de inzet van lokale mondzorgprofessionals geven Omnios een meerwaarde.’

Mondzorg bestaat uit de dagelijkse mondhygiëne en periodieke behandelingen. Samen met Omnios bieden we de mondzorg persoonsgericht; net zoals de bewoner gewend was. De bewoner doet de mondzorg zoveel mogelijk zelf, waar nodig wordt dit ondersteund of overgenomen door de zorg.

Specialist in mondzorg voor ouderen

Omnios is een organisatie die gespecialiseerd is in mondzorg voor ouderen. Vanaf 1 oktober levert Omnios op 17 locaties van KwadrantGroep een team dat bestaat uit een tandarts, een preventie-assistent, een mondhygiëniste en een tandprotheticus. Het team gaat op locaties aan de slag met behulp van mobiele tandartsapparatuur. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van mobiele units waardoor de mondzorg in het appartement van de bewoner kan worden verleent. Dit is van meerwaarde als er geen tandartskamer beschikbaar is en de bewoner niet in staat is om uit bed te komen of te reizen naar een andere locatie. Omnios pakt ook het administratieve proces van mondzorg op. Daarnaast zorg Omnios voor de training en scholing van zorgmedewerkers op het gebied van preventieve mondzorg.