Mondneusmaskers in locaties KwadrantGroep niet meer verplicht

Het coronavirus is nog niet weg, maar wel steeds beter onder controle. KwadrantGroep heeft daarom besloten een aantal maatregelen te versoepelen, waaronder het dragen van mondneusmaskers in onze locaties.

Dragen van mondneusmasker voor bezoekers niet meer verplicht
Vanaf nu is het voor bezoekers aan onze woonzorglocaties en kantoren niet meer nodig een mondneusmasker te dragen. Ook voor medewerkers geldt dat zij op kantoren geen mondneusmasker meer hoeven te dragen.

Zorgprofessionals en andere medewerkers van KwadrantGroep blijven verplicht een mondneusmasker dragen als zij binnen 1,5 meter van een bewoner of cliënt zijn. Hiermee volgen wij het RIVM-beleid voor de zorg buiten het ziekenhuis. Dit om eventuele verspreiding van het coronavirus en andere virussen zoveel mogelijk te voorkomen.

Blijf op veilige afstand
Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Daarom is ons advies om binnen woonzorglocaties en kantoren nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Houd dus afstand tot elkaar en tot bezoekers.

Basisregels blijven nodig
Het coronavirus is helaas nog niet weg. Het virus is onvoorspelbaar en er komen steeds nieuwe varianten. Daarom blijft het belangrijk om de basisregels te volgen:

  • Was vaak en goed je handen
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Bewoners en hun eerste contactpersoon worden hierover geïnformeerd en ook op de websites van KwadrantGroep komt een bericht hierover. Ook krijgen alle locaties nieuwe posters toegestuurd voor de deur bij de entree.