KwadrantGroep zet medicijnhulp in bij thuiszorgcliënten

Thuiszorgmedewerkers van KwadrantGroep (De Friese Wouden, Elkander en Palet) komen dagelijks bij veel cliënten langs om medicijnen aan te reiken. Met een medicijnhulp kan een deel van onze cliënten deze handeling ook zelf. De medicijndispenser cMed Plus is een apparaat waar de medicijnen in zakjes in zitten. Het apparaat zorgt ervoor dat de cliënt op eenvoudige wijze op het juiste moment de juiste medicijnen krijgt. Dit heeft twee voordelen: de cliënt is minder afhankelijk van thuiszorg en daardoor zelfredzamer en de zorg houdt meer tijd over voor ‘warme zorg’.

Wat is cMed Plus?
Een medicijnhulp voor thuis is fijn als de cliënt op verschillende momenten van de dag meerdere medicijnen gebruikt. Met de medicijnhulp cMed Plus hoeft de cliënt niet meer te onthouden wanneer welke medicijnen moeten worden ingenomen. Het apparaat geeft een licht- en geluidssignaal als het tijd is voor de medicatie en controleert of het baxterzakje juist is. Als de cliënt de medicatie niet op tijd uit het apparaat neemt gaat er een signaal naar de zorgcentrale en die informeert het thuiszorgteam. De thuiszorgmedewerker neemt contact op met de cliënt of gaat langs.

Vergroten van juist medicijngebruik
Dankzij cMed Plus kunnen cliënten langer zelfstandig wonen en worden incidenten met verkeerd medicijngebruik voorkomen. Tegelijkertijd vergroot cMed Plus de therapietrouw van onze cliënten. Dit betekent dat cliënten op de juiste tijd de juiste medicijnen innemen.

Meer tijd voor warme zorg
Een landelijke ontwikkeling is de krapte in de (ouderen)zorg. Het wordt steeds moeilijker om openstaande vacatures in te vullen. Door de inzet van slimme oplossingen zoals de medicijndispenser cMed Plus hebben thuiszorgmedewerkers meer tijd voor warme zorg die alleen mensen kunnen bieden.

Meer weten over de cMed Plus?
Neem contact op met het thuiszorgteam bij u in de buurt

Afbeelding
Medicijnhulp cMed plus voor thuiszorgcliënten