KwadrantGroep kleurt regenboog

Deze heel week wappert bij locaties en kantoren van KwadrantGroep de regenboogvlag. In Fryslân is het initiatief ontstaan om dit jaar niet alleen op Roze Zaterdag de Regenboogvlag te laten wapperen, maar in de hele provincie. Een week lang, vanaf Coming Out Day op maandag 11 oktober tot en met Roze Zaterdag op 16 oktober. KwadrantGroep doet mee!

Deze kleurrijke actie is opgestart door een groep ouders, ‘Moeders en Vaders van Friesland’ en KwadrantGroep is gevraagd om mee te doen. Daar hebben we ja op gezegd, want ook voor onze organisatie is diversiteit, gelijkwaardigheid en veiligheid belangrijk.

Iedereen is welkom en hoort erbij
Met het hijsen van de vlag op locaties en kantoren laten we zien dat iedereen bij ons welkom is en zich geaccepteerd mag voelen. Bewoners, cliënten en medewerkers mogen bij ons zijn wie ze zijn en iedereen hoort erbij. Of je nu hetero-, homo- of biseksueel bent, transgender, queer of anderszins, iedereen is gelijkwaardig.

Aandacht voor geaardheid in de zorg
Geaardheid is belangrijk om in de zorg aandacht voor te hebben en bespreekbaar te maken, vindt Hinke Oost, manager in de thuiszorg bij KwadrantGroep. “Als je goed uiting kunt geven aan wie je bent en wat je voelt, dan kun jezelf zijn. De hardheid in onze samenleving neemt toe, des te belangrijker is het dat wij als organisatie meedoen aan deze regenboogvlaggenactie. Hiermee laten we zien dat iedereen bij ons gehoord en gezien wordt.”

Veel organisaties doen mee
Aan de actie doen heel veel organisaties uit Fryslân mee! Naast zorginstellingen doen ook horeca, sportclubs, scholen, bedrijfsleven en gemeenten mee om Fryslân ‘regenboog’ te kleuren.

Meer informatie staat op  https://regenboogvlaggenvoorfryslan.frl/

#kwadrantgroepkleurtregenboog #fryslankleurtregenboog