KwadrantGroep deelnemer aan ‘Anders werken in de zorg Fryslân’

Acht organisaties voor verpleeghuiszorg in Fryslân gaan samenwerken als het gaat om zorgtechnologie in het programma ‘Anders werken in de zorg Fryslân’. KwadrantGroep is één van de deelnemers. Doel van de samenwerking is de kwaliteit van zorg door de inzet van technologie vast te houden én te verbeteren.

Het aantal kwetsbare ouderen dat zorg nodig heeft neemt toe en daarnaast hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. De acht Friese zorgorganisaties willen van elkaar leren en samen investeren om de zorg te verbeteren en het werk in de zorg te ondersteunen. Eerder is een dergelijk project in West-Brabant gestart. Het Friese project wil niet het wiel opnieuw uitvinden, maar ook gebruik maken van de ervaringen die daar zijn opgedaan.

Technologie mag niet ten koste gaan van banen

De acht deelnemers aan het programma willen moderne zorgtechnologie zo inzetten dat de kwaliteit van zorg behouden blijft of zelfs verbeterd wordt. Dit mag niet ten koste gaan van ‘warme zorg’ en werkgelegenheid in de zorg. Binnen het programma worden verschillende technologische toepassingen bekeken. KwadrantGroep sluit zich aan bij welke toepassing het meest relevant is voor onze cliënten en zorgprofessionals.

Deelnemers aan ‘Anders werken in de zorg Fryslân’

De kick-off van het programma ‘Anders werken in de zorg Fryslân’ was 25 februari in Leeuwarden. Naast KwadrantGroep doen ook Noorderbreedte, ZuidOostZorg, Zorggroep Alliade, Patyna, Mienskipssintrum Leppehiem, Valuas Zorggroep en Zorggroep Sint Maarten mee.