Hartverwarmend: zoveel vrijwillige hulp voor ’t Suyderhuys

De coronabesmettingen in woonzorglocatie ’t Suyderhuys in Surhuisterveen nemen nog toe. Dagelijks worden bewoners en medewerkers met klachten getest. Op dit moment zijn twintig bewoners en meer dan twintig medewerkers positief getest. Samen met de GGD en eerste geneeskundige van KwadrantGroep doen we er alles aan om de verspreiding een halt toe te roepen en de bewoners de zorg te bieden die nodig is. De collega’s van de thuiszorg en Haersmahiem uit Buitenpost hebben een helpende hand toegestoken. Het is hartverwarmend dat collega’s van KwadrantGroep zich beschikbaar stellen voor hulp aan ’t Suyderhuys. Daarnaast zijn we ontzettend blij met zoveel vrijwillige hulp door Het Rode Kruis. 

Doordat veel medewerkers thuis in isolatie zitten heeft ’t Suyderhuys een vraagstuk op het gebied van personele bezetting. Gisteren heeft het Rode Kruis een oproep voor vrijwilligers voor ‘t Suyderhuys geplaatst. We zijn overweldigd door het aantal aanmeldingen.

Het Rode Kruis gaat in gesprek met de vrijwilligers die zich aangemeld hebben en kijkt wie ingezet kunnen worden. Het Rode Kruis doet een zorgvuldige beoordeling en kijkt daarbij bijvoorbeeld of iemand geen corona gerelateerde klachten heeft en voor een langere periode kan worden ingezet. Naast ’t Suyderhuys kunnen vrijwilligers ook op andere locaties in Friesland worden ingezet.

’t Suyderhuys heeft een coördinator aangesteld die kijkt waar de vrijwilligers het beste ingezet kunnen worden. De vrijwilligers ondersteunen de zorg, helpen bij het eten en drinken, hebben aandacht voor het welzijn van de bewoners en hebben extra aandacht voor mensen met dementie. De vrijwilligers werken met persoonsbeschermende middelen.

Wilt u meer informatie? Of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het Districts Actie Centrum (DAC) van het Rode Kruis in Friesland. Mail dac.friesland@redcross.nl of bel 0615166701.