Feestelijke start bouw ‘De Nieuwe Stelp’

Maandag 8 mei vond de feestelijke start van de bouw van ‘De Nieuwe Stelp’ op Ameland plaats. Hierbij is een bouwbord onthuld door wethouder Piet IJnsen van Ameland en Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van Bestuur van KwadrantGroep. Het bord staat symbool voor de start van de bouwwerkzaamheden op het terrein rondom Ons Hol.

Samen met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden, ontwikkelaars, bouwer en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd. Alle aanwezigen werden door wethouder IJnsen bedankt voor hun inzet de afgelopen tijd.

Jan Maarten Nuijens: “KwadrantGroep is blij dat cliënten en medewerkers nu echt uit kunnen kijken naar het gaan wonen en werken in het nieuwe appartementencomplex." 

Oplevering: najaar 2024
De voorbereidende werkzaamheden op het terrein zijn eind maart begonnen. In het nieuwe woonzorggebouw komen 44 woningen en daarnaast vier zorgstudio’s voor eerstelijnsverblijf (ELV). In het midden van het gebouw liggen de centrale ruimtes zoals de ontmoetings- en recreatieruimte, de keuken en kantoren voor de zorg. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor het najaar van 2024.