Extra maatregelen vanwege oplopend aantal coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk, in Fryslân en ook bij KwadrantGroep toe. Dit is erg zorgelijk. We hadden gehoopt dat het coronavirus op zijn retour was, maar helaas moeten we constateren dat dit niet het geval is. Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november, is een aantal strengere coronamaatregelen aangekondigd. Ook bij KwadrantGroep scherpen we de maatregelen aan. Zo hopen we met elkaar de oplopende besmettingscijfers een halt toe te roepen.

Mondkapjes verplicht 
In onze locaties (Elkander, De Friese Wouden en Palet) en kantoren is het dragen van een mondkapje verplicht voor medewerkers en bezoek. Ook houden we 1,5 meter afstand van elkaar. 

Bewoners in vaste groepen
Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, werken we vanaf nu in onze locaties met vaste groepen bewoners, de zogenaamde ‘bubbels’. Groepen bewoners worden niet meer gemixt. 
Dit betekent dat er voorlopig geen gezamenlijke activiteiten zijn, maar dat de activiteiten in de eigen bubbel, op de eigen huiskamer of afdeling gehouden worden.

Bezoek zoveel mogelijk verspreiden
Bezoek van familie en naasten aan onze locaties blijft mogelijk, maar we willen het aantal mensen dat komt graag beperken. We vragen bezoekers daarom verspreid te komen en zoveel mogelijk alleen of met z’n tweeën. Per bewoner maximaal vier bezoekers per dag.

Wat als er een besmetting is
Als in een locatie een bewoner of medewerker besmet is met het coronavirus, dan bekijken we per geval of en welke maatregelen er nodig zijn. Daar worden bewoners en hun naasten vanzelfsprekend over geïnformeerd.

Blijf de maatregelen volgen
Het blijft belangrijk om de basisregels van het RIVM te volgen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Draag een mondkapje waar dat gevraagd wordt
  • Houd 1,5 meter afstand en schud geen handen
  • Blijf thuis als u klachten heeft en laat u testen
  • Ontvang thuis maximaal vier personen per dag
  • Zorg voor voldoende ventilatie