Eerste bewoners KwadrantGroep gevaccineerd tegen coronavirus

 

In Petterhústerstate in Stiens is vanochtend één van de eerste bewoners van een woonzorglocatie van KwadrantGroep gevaccineerd. Het gaat om mevrouw Lies Stapert-de Vries.  In de komende drie dagen worden ruim 500 bewoners van KwadrantGroep gevaccineerd. Een mooie en belangrijke stap om het coronavirus onder controle te krijgen.

Mevrouw Stapert kreeg de prik tegen het coronavirus toegediend door Irma Elzinga van het verpleegkundig specialistisch team van KwadrantGroep. Mevrouw Stapert: “Dit was een fluitje van een cent. Ik heb helemaal niets gevoeld.”

Een speciaal ‘vaccinatieteam’ van KwadrantGroep bezoekt op 3, 4 en 5 februari de locaties van De Friese Wouden, Elkander en Palet om de bewoners te vaccineren. Vandaag gaan de vaccinatieteams ook naar de locaties Skilhiem in Stiens, Bilgaard en Parkhoven en Oorizon in Leeuwarden en Nij Statelân in Menaam. De andere locaties volgen donderdag en vrijdag.

De bewoners hebben zelf, of via hun naaste, schriftelijk toestemming gegeven voor de vaccinatie tegen het coronavirus. Bijna iedereen heeft dit gedaan. De bewoners die gevaccineerd worden vallen onder de verantwoordelijkheid van de Specialist Ouderengeneeskunde van KwadrantGroep. Over vier weken krijgt deze groep bewoners de tweede prik.

Bewoners die besmet zijn of herstellend zijn van het coronavirus krijgen hun vaccinatie op een later moment.

Lichtpuntje in deze tijd
KwadrantGroep is blij dat het eindelijk zover is dat er met vaccineren gestart kan worden. Dat is een lichtpuntje in een tijd dat er in Fryslân relatief veel mensen besmet zijn met het coronavirus. In een kort tijdsbestek is met man en macht gewerkt om het vaccinatieproject op te zetten. Zo staan er nu vier getrainde vaccinatieteams klaar om de bewoners hun bescherming tegen het coronavirus te geven.