Dementiemonitor voor mantelzorgers - doet u mee?

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Daarom is het belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houdt Alzheimer Nederland iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

De uitkomsten van de Dementiemonitor worden gedeeld met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. 

Help mee en vul de vragenlijst in
Deze vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer twintig minuten. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van uw naam en adres.

Nu ook voor mensen met dementie
Het is de 8ste keer dat Alzheimer Nederland de Dementiemonitor organiseert. Nieuw dit jaar is dat niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie een vragenlijst kunnen invullen. Ook deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl, en ook voor deze vragenlijst is een papieren versie beschikbaar.