De Stelp op Ameland vandaag weer uit quarantaine

In overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde van KwadrantGroep is besloten dat de Stelp vandaag weer uit quarantaine kan. Maandag 12 juli is de Stelp in quarantaine geplaatst vanwege een besmette medewerker. Uit het coronatesten van afgelopen vrijdag zijn helaas twee positieve bewoners gekomen. Zij blijven in isolatie. Er is 1 medewerker positief getest.

Twee besmette bewoners en een medewerker positief

Om zicht te krijgen op de eventuele verspreiding van het coronavirus zijn alle bewoners vrijdag 16 juli door de GGD getest. Van de 34 bewoners zijn er twee positief getest. Beide bewoners zaten al sinds afgelopen maandag in quarantaine en worden de komende week geïsoleerd op hun appartement beschermd verpleegd.

Helaas is ook nog een medewerker positief getest. Deze heeft de afgelopen week met volledige bescherming gewerkt en vormde daarmee geen besmettingsgevaar voor overige bewoners en medewerkers. Zij blijft voorlopig thuis.

Stelp uit quarantaine

'Het prettige nieuws is dat op basis van deze uitslagen alle andere bewoners van de Stelp weer uit quarantaine kunnen,' aldus Willem van de Kooi, locatiemanager. 'Dit gebeurt vandaag zaterdag 17 juli. Dit betekent dat de bewoners vanaf 18 uur weer uit hun kamer mogen en morgen weer kunnen eten in het restaurant. Er mag ook weer bezoek komen, maar wel met een mondmasker, op anderhalve meter afstand en met goede handhygiëne.'

Ook alle medewerkers werken binnen de locaties van KwadrantGroep, dus ook op de Stelp, sinds 15 juli weer volledig met een mondmasker.

De maatregel pakte goed uit

‘We beseffen ons dat de quarantaine voor de bewoners, de naasten en onze medewerkers een vervelend besluit is geweest’, aldus Willem van der Kooi. ‘We zijn echter blij dat we snel hebben gehandeld en daarmee wellicht erger leed hebben kunnen voorkomen. Voor nu was dit de beste manier om het coronavirus een halt toe te roepen en onze bewoners zoveel mogelijk tegen het virus te beschermen. Natuurlijk blijven we alle bewoners de komende dagen en weken extra goed in de gaten houden. Bij eventuele klachten testen we gelijk.’