De Stelp op Ameland in quarantaine

Bij een medewerker van woonzorgcentrum de Stelp in Hollum op Ameland is gisteravond het coronavirus vastgesteld. Deze medewerker is dit weekend aan het werk geweest. De medewerker werkt voorlopig niet en blijft thuis. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is besloten dat alle bewoners met ingang van maandag 12 juli om 15.00 uur in quarantaine gaan.

Bezoek is niet mogelijk uit voorzorg
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is in overleg met de GGD en de Specialist Ouderengeneeskundige van KwadrantGroep besloten dat alle bewoners met ingang van vandaag (maandag 12 juli om 15.00 uur) in quarantaine gaan. Dit betekent dat de bewoners zoveel mogelijk in het eigen appartement blijven, in het eigen appartement eten en geen bezoek mogen ontvangen. Dit is een ingrijpende maatregel die we om de volgende redenen uit voorzorg nemen:

  • Ter voorkoming van een grote uitbraak in De Stelp.
  • We weten dat de Deltavariant die rondgaat in Nederland extra besmettelijk is.
  • Op dit moment is er een uitbraak op Ameland.
  • Er is helaas onbeschermd contact geweest (binnen anderhalve meter) met verschillende collegae en bewoners.
  • Door op dag 5 te testen in De Stelp hebben we een beeld of er besmettingen zijn bij zowel bewoners als medewerkers.

Alle bewoners en medewerkers worden preventief getest
Vrijdag 16 juli worden alle bewoners van de Stelp op corona getest en ook alle medewerkers. Bewoners en medewerkers met klachten worden direct getest.

De medewerkers van de Stelp dragen in alle gevallen een mondneusmasker, een schort, handschoenen en een spatbril.

Beëindigen quarantaine
Als de uitslagen van de testen bekend zijn kijken we in overleg met de GGD en Specialist Ouderengeneeskunde van KwadrantGroep of we de quarantaine kunnen beëindigen.