Cliëntenraadslid Marten Visser geridderd als lid in Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 4 juni 2021 is Marten Visser (79) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Waanders van de Gemeente Waadhoeke heeft bij Nij Statelân deze onderscheiding aan hem uitgereikt.

Burgemeester Waanders: ‘Marten Visser heeft zich met grote intensiteit ingezet voor de bewoners en cliënten in deze regio. Hij was een kundige spreekbuis namens de bewoners en cliënten. Niks heeft hem er van weerhouden om zijn taak uitmuntend uit te voeren’.

Grote toewijding voor zijn taken
Marten Visser onderscheidt zich doordat hij de taken voor de cliëntenraden met grote toewijding en een goede voorbereiding doet. Vanuit de belangen van de cliënt of bewoner weet hij steeds aandacht te vragen voor wat er voor de cliënt echt toe doet en draagt hij zo bij aan de aanscherping van het beleid van KwadrantGroep. Op zijn eigen positief-kritische wijze. Ondanks dat zijn gezondheid al langer tijd kwetsbaar is heeft het Marten Visser niet weerhouden om zo actief te zijn. Hulde daarvoor!

KwadrantGroep feliciteert Marten Visser van harte met deze bijzondere onderscheiding en dankt hem voor zijn inzet voor de bewoners en cliënten van KwadrantGroep. Jan Maarten Nuijens, Voorzitter Raad van Bestuur KwadrantGroep: ‘In de ouderenzorg gebeuren er dagelijks mooie dingen tussen mensen. Als Raad van Bestuur hebben we mensen nodig die vanuit het hart en het belang van de cliënt ons adviseren. Over leven, over zorgen voor elkaar en hoe we de bewoners en cliënten goede kwaliteit van leven bieden als de gezondheid minder wordt.’

Meer dan 12 jaar belangenbehartiging
Marten Visser heeft zich meer dan 12 jaar op buitengewone wijze ingezet voor de belangenbehartiging van bewoners en cliënten van KwadrantGroep in de regio Noardwest-Fryslân. Hij is voorzitter geweest van meerdere cliëntenraadsleden. Daarbij heeft hij de leden van die cliëntenraden en ook van andere cliëntenraden altijd met raad en daad bijgestaan. Als vertegenwoordiger van de cliëntenraden in de regio Noardwest-Fryslân maakte hij sinds de oprichting in 2013 deel uit van de Centrale Cliëntenraad. In 2021 is Marten Visser gestopt met zijn werk voor de cliëntenraden. Door de coronamaatregelen is zijn officiële afscheid uitgesteld.

Rondje langs de locaties
Vrijdag 4 juni 2021 heeft Marten Visser afscheid genomen van de cliëntenraad. Hij dacht dat hij een bakje koffie ging drinken. Regiomanager Loes Winkel is met hem en zijn vrouw langs alle locaties gereden waarvoor hij zich heeft ingezet: Sint Jozef, Swettehiem, Petterhústerstate, Skilhiem, Ienhoarnstate en Nij Statelân. Ook heeft Marten Visser zich ingezet voor de thuiszorg en de zorg op de eilanden Vlieland en Ameland. Op elke locatie werd hij verrast. Het rondje werd afgesloten bij Nij Statelân in Menaam. Hier heeft Marten Visser in het bijzijn van zijn familie de onderscheiding in ontvangst genomen.

Marten Visser zijn slotwoorden voor KwadrantGroep: ‘Ik heb grote bewondering hoe KwadrantGroep deze coronaperiode door komt. Over de maatregelen voor de verpleeg- en verzorgingshuizen moesten moeilijke besluiten genomen worden. Zorgmedewerkers hebben bijzondere kwaliteiten. Ze hebben altijd het beste over voor een ander. Dat is juist in deze coronaperiode extra duidelijk geworden.’

Afbeelding
Cliëntenraadslid Marten Visser geridderd