Brand in appartement woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen

In een appartement in woonzorgcentrum ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen is dinsdag 17 november brand uitgebroken. Even na 17.00 werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een appartement op de eerste etage.

De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is ontstaan in een magnetron.

De bewoner is ongedeerd. Ook de andere bewoners van de verdieping hebben geen letsel opgelopen. Door de rookontwikkeling en roetschade kan de bewoner niet meer terug naar haar appartement. Met de familie en de bewoner is inmiddels besproken dat de bewoner voorlopig wordt ondergebracht in een appartement in woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost.

Op nog een andere kamer is ook rookschade. De brandweer adviseerde deze bewoner ook een andere plek te geven. Deze bewoner slaapt vannacht op een andere plek in 't Suyderhuys.

De eerste verdieping, waar nog wat rook staat, is goed geventileerd. Volgens de brandweer levert de rook geen gevaar op voor de overige bewoners. 

De medewerkers van het woonzorgcentrum hebben de situatie goed ingeschat en op het juiste moment de juiste beslissingen genomen.

‘t Suyderhuys heeft 86 bewoners.