Aangescherpte bezoekregeling vanaf dinsdag 19 januari 2021

Het nieuws dat de Britse variant van het coronavirus ook Fryslân heeft bereikt, heeft er flink ingehakt. Met name bij bewoners, familie en medewerkers van woonzorglocatie ’t Suyderhuys in Surhuisterveen waar de Britse variant is vastgesteld, maar waarschijnlijk ook bij u en uw naasten. Omdat het aantal besmettingen nog steeds hoog is en we uiterst zorgvuldig te werk willen gaan, hebben we besloten onze bezoekregeling aan te scherpen. In dit bericht leest u meer over de aangescherpte bezoekregeling.

Vanaf dinsdag: per bewoner één keer in de week één bezoeker.
Gedurende de lockdown is per bewoner één keer in de week bezoek van één naaste mogelijk. Dit mag elke week een ander persoon zijn. Deze regeling geldt in ieder geval van dinsdag 19 januari 2021 tot in ieder geval dinsdag 9 februari 2021.
Een bezoek brengen aan één van onze locaties blijft gelukkig mogelijk, ook al is het beperkt.

Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een chirurgisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker wordt tijdens het hele bezoek gedragen, ook in het appartement. En we vragen het bezoek zich nogmaals om zich te houden aan alle geldende (hygiëne)maatregelen, waaronder het houden van minimaal anderhalve meter afstand.

Tijdelijk geen bezoek aan familie
Het is belangrijk om de contacten zoveel mogelijk te beperken. Om deze reden is het gedurende de lockdown niet mogelijk dat bewoners op bezoek gaan. Even naar buiten voor een blokje om kan natuurlijk wel. Vanzelfsprekend zijn er uitzonderingen voor bijzondere situaties. 

Zware maatregelen
We realiseren ons dat dit zware maatregelen zijn en hebben deze maatregel daarom genomen in overleg met de Centrale Cliëntenraad van KwadrantGroep. Samen doen we ons best om deze periode zo goed mogelijk door te komen.

Zorg is maatwerk
Dit zijn KwadrantGroep-brede maatregelen. Zorg is en blijft maatwerk, daarom kan het zijn dat op de locatie waar uw naaste woont, de maatregel op een andere manier ingevuld wordt. Of dat er sprake is van een individuele bijzondere situatie waardoor bezoek aan familie of een andere bezoekregeling nodig is. 
Daarnaast geldt dat er scherpere maatregelen gelden op de locaties waar sprake is van coronabesmettingen. De bewoner en naasten van die locaties zijn daarover geïnformeerd.