Is leren leuk? Visie KwadrantGroep op leren

Ja, leren is leuk! Iedereen kan het en iedereen doet het. Want leren doe je niet alleen uit een boek of klassikaal. Je leert vooral in de praktijk. Ook als je overlegt met een collega of met je team. Zelfs als je tijdens het koffiedrinken een cliënt bespreekt.

KwadrantGroep heeft een eigen visie op leren en ontwikkelen. Wat je leert moet vooral aansluiten bij de praktijk én bij cliënten. Als je iets leert waardoor je je werk beter kunt doen, ben je meer gemotiveerd om je te ontwikkelen. Vaak leer je het meest wanneer je iets leuk vindt om te doen. Of wanneer het een probleem oplost. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt iets niet helemaal goed in de vingers te hebben. Wanneer je door een scholing, opleiding of door een gesprek met iemand leert hoe je iets slimmer of anders kunt aanpakken, dan motiveert dat. En het geeft meer werkplezier.

Wat je leert in de praktijk blijft langer hangen
De opleidingen en scholingen bij KwadrantGroep zijn zoveel mogelijk ‘praktijk gestuurd’. Wat je leert in de praktijk blijft veel langer hangen. Als je iets oefent, doet, erover praat hoe het ging en verdiept, dan kun je het weer doen en word je er beter in.

Je kunt je ontwikkelen in je eigen vakgebied, maar KwadrantGroep vindt het ook belangrijk dat je leert samenwerken en organiseren. Want je werkt immers altijd samen met collega’s, je team, je afdeling, externe zorgprofessionals en organisaties, familie van cliënten enz.

Opleiding en scholing worden op maat gemaakt
Het Friesland College heeft verschillende opleidingen en scholingen voor KwadrantGroep op maat gemaakt. Bijvoorbeeld ‘individuele ondersteuning maatschappelijke zorg’. Deze scholing is voor medewerkers die aan hun loopbaan werken, het vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Een ander voorbeeld is de scholing voor zorghulpen. Zij nemen taken over van verzorgenden, waardoor die meer tijd hebben voor complexere zorg. Ook de opleidingen voor Volledig Pakket Thuis (VPT) en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GPV) zijn op maat gemaakt.