Arnold Verwindt, Verzorgende IG

Ik heb bewust voor een baan in de zorg gekozen

“Ik werk sinds zeven jaar in de zorg. Na een snuffelstage van drie maanden was ik helemaal overtuigd en heb ik bewust voor een baan in de zorg gekozen”, vertelt zorgprofessional Arnold Verwindt.

Het was een hele ommezwaai, want ik werkte in de metaal. Daar heb ik altijd mensen begeleid en in de zorg moest ik weer helemaal onderaan beginnen. Maar het heeft positief uitgepakt. Ik ben nu zelfs bezig met een opleiding MBO verpleegkunde zodat ik straks een mooie stap kan maken.

Als verzorgende IG kom ik vooral bij mensen thuis. In het thuiszorgteam van Palet in Harlingen betekent dit dat ik bij mensen kom die zelfstandig in woonzorgcentrum Almenum wonen. Ze wonen in Almenum en als ze zorg nodig hebben, dan kunnen ze bij ons aankloppen.

Ik haal er veel voldoening uit om mensen te helpen bij een goede start van de dag en samen de dag ook weer goed af te sluiten. Daarbij vind ik het maken van een praatje erg belangrijk. De ouderen waar ik kom hebben veel levenservaring, daar kun je een hoop van leren. En ze hebben vaak een mooie kijk op de wereld.

Gelukkig hebben wij tijd om een praatje te maken en ik kan prima praten en tegelijk dingen doen. Ik heb ook gewerkt bij zorglocaties, maar de thuiszorg trekt mij het meest. Je komt bij mensen thuis en kunt echt iets betekenen. Ik probeer mensen altijd het gevoel te geven dat ik er voor ze ben en dat ik tijd voor ze heb. Aan de buitenkant zie je het vaak niet, maar mensen zijn vaak eenzaam. Daar kom je dan tijdens een gesprek achter. Des te belangrijk om tijdens het kousen aan trekken even te vragen hoe het gaat.