Alle gegevens over uw gezondheid op één plek in een Persoonlijke Gezondheids Omgeving

.

In de zorg wordt hard gewerkt aan persoonlijke gezondheidsomgevingen: PGO’s. Misschien heeft u er al wat over gehoord. Een PGO is een app of website waarop u uw medische gegevens van verschillende zorgverleners kunt verzamelen en inzien. Zo krijgt u meer inzicht en grip op uw gezondheid.

Wat is een PGO?

Een PGO is een hulpmiddel voor iedereen die zelf zijn gezondheid in de gaten wil houden. PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waarin u gratis een kopie kunt ophalen van uw medische gegevens. Vaak kun u ook gegevens over uw gezondheid toevoegen die u zelf meet. Bijvoorbeeld uw bloeddruk of gewicht.

Met uw PGO kunt u bij steeds meer zorgverleners uw gegevens ophalen. Er zijn verschillende apps en websites met een PGO beschikbaar. U kiest zelf welke PGO het beste bij u past.


Is een PGO iets voor u?

Als u cliënt bent bij meerdere zorginstellingen (bijv. huisarts, ziekenhuis, apotheek en GGZ-instelling), hebben deze organisaties gegevens over u. Wilt u een overzicht van al uw medische gegevens op één plek? Dat kan in een PGO. Er zijn verschillende aanbieders, u kiest zelf welke PGO het beste bij u past.

Verschil PGO en cliëntportaal Carenzorgt

KwadrantGroep maakt gebruik van het mantelzorgportaal Carenzorgt waarin u o.a. uw zorgplan, rapportages, metingen en afspraken met de zorg ziet staan. Zo wordt op een makkelijke en veilige manier met elkaar gecommuniceerd. Wellicht bent u ook nog in behandeling bij andere zorgverleners. Iedere zorgverlener heeft vaak zijn eigen portaal waardoor medische gegevens verspreid staan over verschillende portalen. Door gebruik te maken van een PGO, kunt u alle medische gegevens verzamelen op één plek.


Steeds meer zorgverleners bieden de mogelijkheid tot het inzien van gegevens in een PGO. Zo ook KwadrantGroep. Vanaf nu kunt u uw medische gegevens veilig ophalen en samenbrengen in uw PGO.

Meer weten?

Meer informatie over PGO’s vindt u op de website van de Patiëntenfederatie Nederland: PGO.nl.

DigiHulplijn: digitale vragen

Voor praktische vragen bij het gebruik van computer, mobiel of tablet als u aan de slag gaat met een PGO, kunt u bellen met de DigiHulplijn: 0800 1508 (gratis). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur.