Hoog bezoek bij Zorgvilla De Ton op Vlieland

Tijdens een tweedaags streekbezoek aan de Waddeneilanden brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoekje aan Zorgvilla De Ton, onderdeel van KwadrantGroep. 

Zorgmanager van KwadrantGroep, Tiny van der Hoek, ontving het koninklijk paar met een korte uitleg over het zorgcentrum. Onder genot van een kopje koffie ging het koningspaar met een paar medewerkers en bewoners in gesprek. De appeltaart slaan ze af.

Zorg betaalbaar op het eiland houden

De zorg op het eiland is anders dan op het vasteland, aldus een van de medewerkers: " De groep bewoners is erg gemêleerd. We hebben allerlei soorten mensen. En iedereen helpt elkaar." Zorgmanager Van der Hoek vult aan: "Dat is ons concept: doorgaan met je leven op het eiland. Of je nou ondersteuning, begeleiding of zorgvraag hebt. Wij begeleiden iedereen daarbij." "Van de wieg tot aan het graf op eiland blijven wonen".

'Zorgvilla de Ton'

Is een klein verpleeghuis met 7 bewoners. Ook zijn er 36 zelfstandige woningen waar bewoners zorg kunnen krijgen als dat nodig is. Het dorpshuis 'De Vliestroom' biedt plaats aan dagbesteding, een kapper, fysiotherapeut, tandarts en verenigings- en buurtactiviteiten. Alle woningen en faciliteiten zijn verdeeld over meerdere kleinere gebouwen rondom een centraal ontmoetingsplein, waardoor deze buurt heel mooi aansluit op de omgeving en écht onderdeel is van het dorp.

 

Afbeelding
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bezoek in De Ton