Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Wereld Alzheimer Dag bij de KwadrantGroep

14 september 2016

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wijkzorgcentrum Nij Statelân (Palet) in Menaam en woonzorgcentrum Dongeraheem (Pasana) in Dokkum staan die dag bol van de activiteiten.

In zowel Nij Statelân als in Dongeraheem wordt er vanuit de Proeftuin Dementie een lezing gehouden over de sociale benadering van dementie. In Dongeraheem is verder een beweegactiviteit waar familieleden, mantelzorgers,  vrijwilligers en professionals aan mee kunnen doen. Bij Nij Statelân zijn drie workshops (mindfulness, stoelyoga en bijbels bewegen), een maaltijd met gerechten van vroeger en een optreden van een seniorenorkest. Ook in Nij Statelân zijn de  activiteiten bedoeld om familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals te laten ervaren wat (beweeg) activiteiten kunnen doen voor mensen met alzheimer en dementie.

Nij Statelân – Menaam
09.30 – 10.00 uur lezing door Carolien van Leussen, adviseur en trainer op het gebied van de sociale benadering van dementie bij de Tao of Care
10.00 – 11.30 workshops mindfulness en bewegen, stoelyoga en bijbels bewegen. Deze laatste workshop wordt gegeven door Jeroen van Olffen, predikant uit Menaam.
12.00 maaltijd met gerechten van vroeger
14.30 optreden seniorenorkest

Opgeven kan door een mail te sturen aan receptie-ns@paletgroep.nl
Adres Nij Statelân: Nijlân 25, 9036 JL in Menaam.

Dongeraheem - Dokkum
10.30 uur lezing door Iris van der Reijden, coach voor naasten van mensen met dementie bij de Tao of Care
14.30 activiteit ‘muziek en bewegen’

Opgeven kan door een mail te sturen aan receptiedongeraheem@pasana.nl
Adres Dongeraheem: Dongeradyk 31-61, 9101 GC in Dokkum. 

« Terug naar overzicht