Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep organiseert 21 t/m 24 september activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

4 september 2015

Wereld Alzheimer Dag, jaarlijks op 21 september, is een initiatief van de overkoepelende organisatie Alzheimer's Disease International (ADI). Op of rond deze dag wordt in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn of haar naasten. De KwadrantGroep neemt ook dit jaar weer deel.

Dementie is een van de belangrijkste speerpunten van de KwadrantGroep. In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert De KwadrantGroep van 21 tot en met 23 september op verschillende zorglocaties activiteiten rondom dit thema. Het programma is bedoeld voor bewoners en hun naasten en overige geïnteresseerden. Wij nodigen u uit om kennis te maken met De Friese Wouden, Palet en Pasana om te zien wat wij op het gebied van dementie doen en voor u of uw naaste kunnen betekenen. Op 24 september sluiten we het 4-daagse programma af met een presentatie van de Proeftuin Dementie in het Fries Museum in Leeuwarden.

U bent welkom op de volgende locaties:

21 september
De Friese Wouden organiseert van maandag 21 tot en met woensdag 23 september in Woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen verschillende activiteiten rondom dementie. Klik hier voor meer informatie over het programma.

22 september
In MFC Ludingawaard in Leeuwarden organiseert Palet op dinsdag 22 september verschillende activiteiten en workshops rondom dementie. Klik hier voor meer informatie over het programma.

23 september
Op woensdag 23 september nodigen we u uit om een kijkje te komen nemen in Woonzorgcentrum Talmahûs, van Pasana Ouderenzorg in Veenwouden. Klik hier voor meer informatie over het programma.

24 september
Als afsluiting van het weekprogramma, presenteert de Proeftuin Dementie van de KwadrantGroep op donderdag 24 september een nieuwe brede visie op dementie. Deze ‘Sociale Benadering van Dementie’, wordt door de eerste resultaten van de Proeftuin onderschreven. De presentatie vindt plaats in het Fries Museum in Leeuwarden.
Aansluitend is er een lezing over taal & dementie, een interactieve presentatie over muziek & dementie en kunt u een expositie bezichtigen van verschillende schilders met dementie. Let op: Aanmelden voor dit programma is verplicht. De expositie is te bezichtigen van dinsdag 22 tot en met zondag 27 september.

Klik hier voor meer informatie over het programma en hoe u zich aan kunt melden voor de presentatie op 24 september.

Overzicht van alle activiteiten in Friesland rondom Wereld Alzheimer Dag.

« Terug naar overzicht