Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Verpleeghuis Talma Hûs voorzichtig open voor bezoek

11 mei 2020

Verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden gaat vanaf woensdag 13 mei voorzichtig open voor bezoek. Deze locatie van KwadrantGroep is in de provincie Fryslân het verpleeghuis waar een eerste stap wordt gezet in de versoepeling van de bezoekregeling. Landelijk doen 25 verpleeghuizen mee aan de proef om voorzichtig meer bezoekers toe te laten.

In Talma Hûs wonen 137 bewoners, verdeeld over negen groepen. Zij mogen vanaf woensdag elk één vaste bezoeker ontvangen. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden. Alle eerste contactpersonen van de bewoners worden hier maandag 11 mei over geïnformeerd.

De proef vindt plaats in Talma Hûs in Feanwâlden omdat deze locatie goede faciliteiten heeft om het bezoek voor zowel bewoners, bezoekers en zorgmedewerkers, veilig mogelijk te maken. Ook zijn er geen bewoners en zorgmedewerkers die met het coronavirus besmet zijn.

Eén vaste bezoeker per bewoner
De familie van de bewoners wordt gevraagd één vaste bezoeker aan te wijzen. Deze bezoeker kan zich online inschrijven voor een bezoek. Er komen 7 dagen per week bezoekmomenten tussen 10.00 – 12.00 uur, 14.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur. Het bezoek is in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte en duurt maximaal 45 minuten. De bezoekers desinfecteren hun handen bij binnenkomst en als ze Talma Hûs verlaten. Binnen worden looproutes gemaakt om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden. Na elk bezoek wordt de bezoekersruimte schoon gemaakt. Bezoekers mogen vanzelfsprekend geen klachten hebben als hoesten, keelpijn, neusverkoudheid en koorts.

Geen bezoek was lang en zwaar
KwadrantGroep is voor de bewoners van Talma Hûs en hun familie blij dat ze elkaar weer in levende lijve kunnen zien. Ruim zes weken hebben de bewoners geen bezoek kunnen ontvangen en dat was voor hen én voor de familie lang en zwaar, maar nodig om het coronavirus buiten de deur te houden. Ook nu bezoek in Talma Hûs voorzichtig weer kan, wordt er door maatregelen en voorwaarden alles aan gedaan om het virus niet te verspreiden. 

Bezoekverbod in alle andere locaties in Fryslân
Als deze voorzichtige bezoekregeling goed werkt, dan is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuizen beperkt bezoek mogelijk is. Het kabinet neemt hierover nog een definitief besluit. In alle andere verpleeghuizen van KwadrantGroep en in Fryslân blijft het bezoekverbod voorlopig van kracht. Contact via beeldbellen en ‘babbelboxen’ is bij veel woonzorgcentra wel mogelijk.

« Terug naar overzicht