Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Vanaf 1 juli géén beperkingen meer voor bezoek

26 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli zijn er geen beperkingen meer voor bezoek aan bewoners van woonzorglocaties en verpleeghuizen van KwadrantGroep. We volgen hiermee de landelijke richtlijn voor bezoek aan zorglocaties. De locatie moet wel vrij zijn van besmetting met het coronavirus. 

Om het coronavirus buiten de deur te houden, heeft KwadrantGroep een aantal richtlijnen opgesteld voor bezoekers. Vanzelfsprekend moeten ook de richtlijnen van RIVM gevolgd worden, dus 1,5 meter afstand houden, drukke plekken vermijden en vaak de handen wassen.

Dit zijn de richtlijnen die vanaf 1 juli voor onze locaties gelden:

  • Bezoekers hoeven voor hun bezoek geen afspraak meer te maken en ze hoeven ook niet aan te geven wanneer ze op bezoek komen.
  • Bezoekers moeten zich wél registreren in het gastenboek van de locatie, zodat we kunnen achterhalen wie binnen is geweest in het geval van een corona uitbraak.
  • Naast de vaste bezoekers zijn ook andere bezoekers weer welkom. We vragen de bewoners en familie er rekening mee te houden niet tegelijkertijd te komen en bezoek zoveel mogelijk over de dagen en tijden te verspreiden.
  • Bewoners mogen mee naar buiten. Vermijd plekken waar veel mensen komen, zodat de kans op besmetting zo minimaal mogelijk is.

Verantwoord en veilig: houd u aan de richtlijnen van het RIVM 
Het is heel fijn dat we deze stap kunnen zetten, maar het coronavirus is nog niet weg. We vragen bezoekers zich dan ook te houden aan de richtlijnen van het RIVM zodat we deze stap verantwoord en veilig kunnen nemen.

Wanneer in een locatie onverhoopt toch een verdenking of een besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld, ís het helaas noodzakelijk de bezoekregeling weer aan te passen. Dit is natuurlijk niet wat we willen en we gaan er, samen met u, alles aan doen om te voorkomen dat het virus bij ons of in onze regio de kop op steekt.

« Terug naar overzicht